Dulciuri

Ciocolata de casa cu portocale

Cicolata de casa cu nuca si portocale

Ciocolata de casa este unul dintre deserturile mele preferate. Cand eram copil abia asteptam sarbatorile sa facem cate o portie dubla de ciocolata de casa 😀 Acum fac ori de cate ori mi se face pofta si de fiecare data imi aduc aminte cu drag de copilarie.

De-a lungul vremii am facut pe langa varianta clasica, reteta de la mama, combinatii fel de fel, dar cu portocala niciodata. Ne-a placut! Combinatia portocala-ciocolata-nuca a fost una cat se poate de fericita, se incadreaza perfect in spiritul sarbatorilor de iarna 😉 Desi… n-ar fi rea o portie si mai pe la vara! :))))

Rulada din ciocolata de casa

Ingrediente

  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • Partea alba:
  • 200 g lapte praf
  • 1 lingura coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • Partea maro:
  • 185 g lapte praf
  • 15 g cacao
  • esenta de rom
  • miez de nuca

Mod de preparare Ciocolata de casa cu portocale:

Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu spre mare. Se fierbe siropul cca 5 minute din momentul in care da in clocot. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se da deoparte si se adauga untul, se amesteca pana se topeste.

Laptele praf il punem in doua boluri. In unul punem coaja de portocale, in celalalt cacaoa si nuca rupta bucati cu mana. Omogenizam. Facem cate o adancitura in mijloc si turnam cate jumatate din cantitatea de sirop. Amestecam bine si aromam dupa gust cu esenta de vanilie si rom.

  • De obicei, eu pastrez coaja de portocale sau de lamaie la frigider, intr-un borcan acoperita cu un strat de zahar. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa am folosit din aceasta, dar daca nu aveti puteti folosi si proaspat rasa

Cu mainile unse cu unt intindem cele doua compozitii pe cate o bucata de folie alimentara.

Ciocolata de casa in doua culori

Le suprapunem, apoi rulam. Invelim bine in folie si dam la frigider pana se intareste foarte bine.

Pofta buna! 😉

Cicolata de casa cu nuca si portocale

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Mmmmmm, ce as rupe o bucatica..O nebunie!

  2. Mariana Robescu says:

    Vreau si eu! Fac ciocolata de casa des, dar nu m-am gandit la o face stil rulada. Felicitari, arata foarte bine!

  3. Eu nu m-aş putea limita la o bucată! Felicitări, Miha! Ca de obicei, ne încânţi cu reţete foarte bune!

  4. mira nikita says:

    Ce pofta mi-ai facut…..mmmm

  5. nu inteleg cum rulam, avem cate o folie alimentare pt fiecare strat?

  6. o rulada cu gem de caise gustoasa !

    andacrisan3. wordpress.com/2015/03/08/rulada-cu-gem-de-caise/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]