Pentru Paste voiam neaparat sa fac un tort usor, cu frisca si fructe. Am tot oscilat intre tort Diplomat si Padurea Neagra. Pana la urma am ajuns la concluzia ca Diplomatul nu se face atat de repede pe cat mi-as dori, pentru Padurea Neagra n-am gasit visine… Asa se face ca pana la urma a iesit acest tort cu fructe si frisca.
Bun! Bun de tot. Cam inegale blaturile, ca am gresit masuratorile la taiat, dar voi sa nu faceti ca mine, da? :)))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Pentru umplutura:
- 1 compot de fructe exotice (ananas, papaya si guava)
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 intaritor de frisca
- Pentru crema de ciocolata:
- 50 g ciocolata amaruie
- 100 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Tort cu fructe si frisca:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza usor in bezea, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.
Umplutura:
Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.
Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa.
Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de frisca.
Se orneaza cu frisca si picaturi de ciocolata.
ei tu perfectionisto :)))
stii tu de „inegabilitatea” aia :)))))
Ai facut un tort perfect! si gustos si aratos! pup
De tort nu mai zic nimic. De unde ai tava asa de mica? Ar fi minunata pentru numeroasa mea familie din ….2 persoane.
Multumesc fetelor! :*
Ghiocel, tava face parte dintr-un set de 3 tavi de la Decorix. 🙂
Mon Dieux, quelle gâteau!!!!
Digne d’une grande vitrine de pâtisserie, il est plus que parfait, bravo!
bisous
Arata perfect, pa cuvant!!!!
Daca nu ziceai ca blaturile sunt inegale…nimeni nu observa…asa, primul lucru la care m-am uitat au fost foile de blat…cautam inegalitatea…dar n-am vazut nimik .Deci, pentru mine e beton…arata zuper!
Pup.
PS.L-ati savurat deja?
Yammy!!! Cine crezi ca mai observa ca sunt inegale?
Mmm, egale sau neegale, clar e delicios la maxim!!!Pup!
O feliuta mai este si pentru mine?
Pup cu drag!
l-ai facut perfect!
Miha tu ca sa-l faci in trei starturi, faci mai intii unul si-l pui in frigider pe un pic, si apoi altul lasindul din nu un pic sa se intareasca, sau le pui toate trei dintr-o data?
Multumesc fetelor de aprecieri! Sunteti niste dragute toate! :*
Vica, blaturile le pun toate deodata, nu pe rand. Daca crema e una care necesita timp pentru intarire atunci folosesc tava cu inel detasabil. Asamblez tortul in tava, apoi il rastorn pe platou.
Hristos a inviat! Hmmm, arata f bine tortuletul, vreau si eu o feliuta mai ales ca are si cioco 😉 Pupici
Delicios tortul acesta! L-am facut aseara pentru aniversarea noastra de 7 ani. Foarte-foarte bun! Inca o data multumesc pentru reteta aceasta, ca si pentru altele „furate” de pe blogul tau!
Sa ai o zi minunata!
Ma bucur tare mult ca v-a placut. >:D< La multi ani si sa fiti fericiti!
smantana pt frisca poate sa fie din cea vegetala la cutie, care are deja zahar in ea, gen hulala, sau de care?felicitari pt tort!
Poti folosi si Hulala daca-ti place. Eu folosesc smantana pentru frisca UHT de la Lidl.