Condimente / Practic in bucatarie

Pudra de portocale

Pudra de portocale

Pana acum foloseam coaja de portocale confiata pentru a aroma diverse prajituri sau aluaturi dulci. Stiti voi… coaja rasa de portocala pusa cu zahar la borcan, asa cum am invatat de la mama de-acasa.

De curand am incercat si acest mod de conservare si pastrare a cojii de portocala. Pudra de portocale are o aroma super si se poate folosi si la aromarea cremelor.

Pudra de portocale

Mod de preparare Pudra de portocale:

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata de coaja cu ajutorul curatitorului de legume. Vom curata coaja foarte fin, fara partea alba. Intindem cojile intr-o tava, pe o bucata de hartie si se lasa la uscat pentru cateva zile.

Cand sunt uscate bine si devin casante se dau prin rasnita, pana obtinem o pudra fina.

Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii ianuarie, gazduita de aceasta data de Mitinita.

Tags:

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. Imi place ideea. Suna tare bine!
    Spune-mi, te rog, tu gasesti portocale bio, sau folosesti orice fel de portocale? Eu am tot cautat bio si bineinteles ca nu am gasit. Le-am folosit asa, dar cu o strangere de inima (oricum in marea de „E-uri” in care traim….)

  2. Am folosit portocale de la supermarket. Bio…de unde?

    Pup!

  3. Poti sa le folosesti si la zahar pudra cu portocale,le bagi in rasnita si ai un zahar pudra mai altfel.Te astept la Dulce Romanie cu pudra.

  4. Da da… Adina… am folosit-o si asa cum spui! Bun bun.

    Da, vin la provocare. Multumesc, nu mi-a picat fisa ca ma pot inscrie cu asta. :)) Pup!

  5. Faina idee! Cat despre portocale, cred ca pana nu le cresti in curtea ta nu poti fi sigur ce-au pe/in ele (si nici macar atunci nu stii pe unde s-a plimbat panza freatica :)) ). Asa ca io le iau de la magazin, spal bine cu detergent de vase si apa fierbinte, si ce-o fi, o fi! 🙂

  6. Foarte buna,am facut si eu acu’ ceva timp o portie mica sa vad cum iasa si mi-a placut rezultatul final.
    Pup!

  7. Minunat! Am scapat de razatoare!!! Uraaa!! Multumim mult pentru pont!

  8. Si cand ma gandesc ca in copilarie aveam intotdeauna un borcan cu pudra din asta.. de unde esente pe vremea aia! Chiar bine ca mi-ai amintit ! Super poza!! pupici

  9. O idee super!!!Pup si multumim!

  10. Nu stiam … Buna ideea ! 🙂 Excelenta prezentarea din poza !

  11. am mai auzit de varianta asta, dar nu am incercat-o…e mai simpla decat cealalta..

  12. Portocalele se dau cu parafinã ( nu vi se pare cã lucesc prea tare?) bio sunt cele pe care le culegi direct din copac…

  13. Miha super pudra ta. De notat reteta! Te pup.

  14. super!! uite de aia tre sa imi cumpar risnita!
    mersi fain, amica. pup

  15. Eu am facut de lamaie,este la fel de buna.Pup!

  16. Extraordinara idee! Multumiri!

    Ma intreb, oare cu aceasta pudra pot colora pasta de decorat?
    Pasta de zahar, sau cea de lapte praf, etc..

    Emilia Stanescu

  17. Emilia, nefolosind pasta de zahar, n-am idee cum si cat ar trebui sa pui ca sa poti colora.

    Ma gandesc totusi ca ar trebui cernuta mai intai aceasta pudra, caci nu iese chiar atat de fina incat sa se omogenizeze perfect in pasta. Apoi, e destul de aromata, iar daca pui mai multa incat sa poti colora pasta s-ar putea sa fie PREA aromata.

    Nu stiu, imi dau si eu cu parerea. Daca incerci sa ne spui si noua daca iese.

    Pup!

  18. Dia-Mar, faina ideea si cu coaja de lamaie. Am notat! Pup!

  19. Alice, mai sunt de cumparat? Habar n-am. Eu am una veche de la mama de-acasa. :))

    Pup amica!

  20. Pup Irina, ma bucur ca ti-a placut! :*

  21. Ramona, sunt constienta ca nu-s bio, ca toate fructele si legumele sunt „tratate” cu diverse chestii… Ce sa facem? Mergem inainte…Dumnezeu cu mila. 🙂

  22. Alinuta, mie mi se pare si mai aromata. 😉

  23. Multumesc Mirela! :*

  24. Multumesc Licuta! :*

  25. Antonina, eu nu stiam de pudra asta, de curand am aflat de ea.

    Pup cu drag!

  26. Cris, cu drag! :*

  27. Asa este Liana, sunt intrutotul de acord cu tine. Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Cand spui „dulceata” gandul te duce la micul dejun, o cana de lapte si paine cu unt, eventual niste clatite… :)) Dulceata de ardei iute nu este nici pe departe una pentru micul dejun sau pentru clatite, dar se poate folosi cu succes la orice fel de friptura rece sau […]

Snitele crocante la cuptor

Snitele crocante la cuptor

Mancarurile cu carne sunt preferatele copiilor. Mare tragedie daca avem vreo zi fara carne. :)) Asa se face ca permanent trebuie sa variez retetele pentru a veni cu ceva nou, nu neaparat pentru ca ei o cer, ci pentru ca asa ma simt eu bine. :)) De aceasta data, pentru […]

Sunca de curcan

Sunca de curcan

Mod de preparare Sunca de curcan: Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere. Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii […]

Unt aromat

Unt aromat

Mod de preparare Unt aromat: Usturoiul, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron (sau mojar daca aveti) si se piseaza pana devin pasta. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta si se omogenizeaza. Se foloseste pentru aromatizarea […]