Mancaruri cu legume / Retete culinare

Varza rosie calita

N-am mai mancat varza calita de multa vreme. Si cand spun multa, e chiar multa… adica eram si eu mai tanara :)))) Aveam cumparata o varza rosie pentru salata, dar nu stiu cum nu prea s-a potrivit cu meniul familiei, asa ca pana la urma am hotarat ca varza calita va fi.

Puteti inlocui varza rosie cu cea alba, iar in perioada postului se poate folosi doar ulei pentru calire.

varza rosie calita

Ingrediente

  • 1 varza rosie medie
  • 1 ceapa
  • 100 g kaiser
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • cimbru uscat

Mod de preparare Varza rosie calita:

Varza se taie fideluta, se sareaza si se freaca bine, sa se inmoaie.

Intr-o cratita incingem uleiul de masline si adaugam kaiserul taiat felii subtiri.

varza rosie calita

Prajim bine kaiserul pe ambele parti. Scoatem pe o farfurie si pastram la cald.

In grasimea lasata de kaiser sotam ceapa tocata marunt, pana se inmoaie. Adaugam varza si putina apa. Fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand, pana varza se inmoaie. Mai adaugam sare daca mai este necesar, putin piper, fulgi de ardei iute si cimbru uscat. La sfarsit punem si kaiserul ce l-am dat deoparte si omogenizam.

Se serveste calda, cu ardei iute si mamaliguta.

O reteta culinara simpla, o mancare delicioasa ce poate fi servita si ca garnitura la o friptura de porc.

varza rosie calita

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Buna. Ce marca este kaizerul ca arata tare bine? Multumesc.

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]