Aluat dospit / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Turte cu cartofi

turte cu cartofi

Zilele trecute mi s-a facut pofta niste pirosti cu cartofi. Dar vrand sa evit prajeala mi-am zis: „ce-ar fi sa combin reteta de turte integrale cu cea de pirosti?” :)) Si-am combinat-o… si iata ce-a iesit.

turte cu cartofi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 ml apa
  • 250 g faina integrala
  • 50 g tarate de grau
  • 50 g faina de ovaz
  • ~100 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi medii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 g unt

Mod de preparare Turte cu cartofi:

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putina apa calduta. Amestecam taratele cu faina si sarea. Se toarna in mijloc drojdia dizolvata si restul de apa. Se framanta un aluat elastic, usor lipicios. In timpul framantarii punem si uleiul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti (se verifica cu furculita), se scot si se trec pe sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza, apoi se adauga untul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se imparte in bucati mici, care se intind in foaie subtire pe masa usor infainata. Punem umplutura pe jumatate din foaie, acoperim cu cealalta jumatate neunsa si lipim marginile presand cu degetele.

Pentru copt am folosit tigaia de ceramica, la foc mic, acoperita cu capac.

Foarte bune atat calde cat si reci.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Fantastico.

    Saludos

  2. interesanta reteta !

  3. Bunica ne facea niste turte asemanatoare,tot cu un aluat cu cartofi.Le frigea pe plita sobei cu lemne.Un deliciu!Apetisante turtite ai facut!
    M-ai bagat în butoiul cu melancolie 😀

  4. Multumesc Bianka! :*

  5. Saludos Jose Manuel! 🙂

  6. Si buna Pansy! :)) Pupici!

  7. Ufff Maya… dulci amintiri… Eheee, ce mi-ar place o soba cu plita. Da’ de un’ s-o iau? :)))

Dă-i un răspuns lui Bianka Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]