Retete de prajituri / Torturi

Tortulete cu crema de branza

tort cu fructe

Voiam sa fac un tort, ca n-am mai facut demult. Sa fie cu o crema usoara si aromata, usurel si pufos. Si cu putina ciocolata! :)) Pana la urma am optat pentru varianta mini pentru ca voiam sa-mi testez proaspata achizitie de la pentrucopt.ro si pentru ca trebuia sa fac cumva sa impac toate gusturile celor din familie.

tort cu fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru gemul de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • folie cu buline (folosita la ambalaj)
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 zahar vanilat
  • fructe de padure (coacaze rosii si afine)

Mod de preparare Tortulete cu crema de branza:

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.

Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.

Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.

Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.

Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.

Crema:

Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.

Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.

Pentru efecte vizuale 😀 puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni

Tort cu crema de branza si gem de capsuni

Pentru decor:

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.

Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.

Tort cu crema de branza

 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Sa nu mai spun de cum arata…..Mereu m-am intrebat cum se face decorul acesta. Te pup.

  2. Super arata! Este de nota 20! Pupici!

  3. Eres una artista.

    Saludos

  4. Foarte frumoase, iar la gust nemaipomenite. Te felicit!

  5. Eu am venit sa privesc mai bine imaginile , caci sunt SUPERBE !!! <3
    Felicitari !!

  6. Arata superb!!!!

  7. jolygina says:

    ador retetele pas cu pas la fotografi ,de prezentare ce sa mai zic ,sunt super
    un blog pe cinste

  8. AdrianaB says:

    Foarte frumoasa prajitura. Dar tot nu am inteles cum de ti-a iesit forma de honeycomb, ce ai facut?

    • In reteta am scris despre cum am facut…”Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan”

      La reteta asta este si o poza cu procedeul http://www.dulciurifeldefel.ro/tort-cu-ciocolata-si-bezea/

  9. Merita un 10 cu felicitari.
    Se acorda.
    😀

  10. OMG!!! Cat de bine arata, felicitari!
    Pupici

  11. Cate tortulete ti-au iesit?

  12. Multumesc frumos!

  13. Sunt fanul tau numarul 1. Multumesc pentru retetele tale nemaipomenite . Mirela

  14. se poate folosi si alt tip de branza?mascarpone?

  15. hi,am gasit almette pana la urma si am facut 33 tortulete:D.o fost ziua fetitei mele.am avut putin de lucru la decor,mai bine zis la ciocolata dar so meritat.or fost delicioase,si invitatii mior zis sa ma appuc de facut pentru comunitatea romana de aici:).iti multumesc pentru reteta,este minunata.

  16. aceasta este o reteta extraordinar de buna

  17. Alin Voicu says:

    Bravo ! O reteta foarte reusita si echilibrata

  18. Cristina Sandita says:

    Buna Miha!Te rog sa ma ajuti cu un sfat.As vrea sa fac un tort de aprox. 3,5kg .Trebuie sa fac cantitate tripla?diametrul tavii ar fi ok de 26?
    Multumesc mult mult 🙂 te pup

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]