Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars onat cu frisca

 

Felie tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor

A fost prima pentru data cand am facut reteta de tort cu mere. A fost delicios si racoritor.

Mod de preparare Tort cu mere si crema de zahar ars:

4 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

  • Se poate pune si mai mult zahar ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat

Pregatire mere pentru tort:

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus. In fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

Preparare crema pentru tort cu mere:

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.

Blat pentru tort cu mere:

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan. Vom folosi 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Turnam peste crema bine inchegata.

Asamblare:

Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou. Nu ridicam vasul in care l-am copt.

Lasam vasul in capul tortului 🙂 si dam la frigider cateva ore bune.

Ornare:

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie. 🙂

Foarte bun, racoritor si insiropat! 🙂

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

44 Comentarii

  1. Sa inteleg ca, feliuta asta e pentru mine ?! Multumesc, delicioasa si gustoasa… Pupici !

  2. Miha, arata foarte bine tortul tau!
    Il trec pe lista!

  3. Cuscra,serveste cat vrei! :)) Pup!

  4. Sabina,multumesc!
    E o bunatate de tort,daca iti place crema de zahar ars!
    Te pup!

  5. Miha, multumesc mult pt. premiu!
    …. cat despre tortuletz… arata super delicios 🙂
    Te pup!

  6. Multumesc Violette!

  7. miha,foarte ingenios ornat,imi place!cred ca-l voi comite si eu!

  8. Wow ce bine arata al tau cu mere…gind la gind…azi am prestat si eu un tortulet rapid de zahar ars pentru cumnata-mea.Mersi pentru premi.te pup

  9. Maniacule,bine ne-am gasit! :))) Te mai astept pe la mine!

  10. Alison,ma bucur ca-ti place si ca ti-am starnit interesul! 😉 Te astept cu impresii! 😉

    Premiul ti l-ai luat? 🙂

  11. Paradis,multumesc!
    La ce torturi frumoase si delicioase faci tu…mi-e frica sa ma duc sa ma uit! :))) Dar o voi face! Te pup!

  12. deci m-am gandit la tortul asta pentru rev… mi se pare foarte bun si usor, dupa atata grasime;
    am o intrebare: cantitatile sunt pentru o forma obisnuita de tort?

  13. Iolanda, eu am facut intr-o cratita de inox de marime medie, de aproximativ 20 cm diametru.
    De preferat e sa faci tortul intr-o cratita sau o tava nedetasabila. Compozitia este lichida.

  14. pai da, asa ma gandeam si eu, sa nu curga…. multumesc pentru raspuns, o sa-ti dau de stire cum a iesit! poop

  15. Anonymous says:

    La multi ani!
    am facut acest tort pentru masa de Rev, a fost un deliciu.

  16. Ma bucur mult ca v-a placut!
    La multi ani si un An Nou fericit!

  17. Buna seara, am reusit si eu aseara sa fac acest tort, a iesit superb chiar daca l`am pus pe tata sa rastoarne tortul si a ridicat vazul…. Multumesc pentru reteta.Si voiam sa va intreb daca aveti vreo reteta pentru pricomigdale.

  18. Stefana, cu placere si drag oricand. Ma bucur si felicitari pentru reusita.
    De pricomigdale nu am reteta, dar poti incerca reteta de „alcazare” http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/01/alcazare.html Se aseamana foarte mult si sunt foarte bune.

  19. Le`am vazut acum cateva zile si chiar ma gandeam sa le fac.Multumesc mult!

  20. Stefana, cu mare placere. 🙂
    Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit.

  21. Tocmai ce am facut tortul tau care imi facea cu ochiul de ceva timp..a iesit absolut delicios si nu ma mai satur..sper sa ma opresc la timp:) Multumim

  22. Elena, sa papati sanatosi! Ma bucur ca v-a placut. 😉

  23. Anonymous says:

    fff bun tortul:|:))

  24. Anonymous says:

    arata super tortul si este delicios

  25. Multumesc. Ma bucur ca-ti place. 🙂

  26. Anonymous says:

    Buna.acum l am pus la facut.multumesc pt.retete.am incercat si alte retete si au iesit super m am mirat si eu ca am nimerit.intru de multicel si citesc dar nu am scris .o zi faina si spor in ceea ce faceti.

  27. Buna,arata superb tortul,chiar cautam o reteta mai deosebita cu mere si eram sigura ca gasesc aici.Ai niste retete deosebite pe blogul tau gasesc mereu idei cand vreau si am timp de gatit ceva mai special.FELICITARI PENTRU CEEA CE GATESTI SI PENTRU BLOG!

  28. Sonia, multumesc mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine, te astept oricand cu drag! :*

  29. Anonim, si eu multumesc de aprecieri. :*

  30. sotia mea i-l face cu gutui si pere ,inainte de a le pune in tort le coace pe jumatate in cuptor .este un deliciu scortisoara de pe fructe cu aroma de zahar ars.

  31. Foarte buna ideea cu gutui si pere, cred ca tortul are o savoare deosebita. 😉

  32. Buna.Am facut si eu tortul tau si a iesit absolut delicios,de fapt sotul meu nu se mai oprea din mincat.Multumesc mult pentru reteta,intr-adevar foarte bun!

  33. Ma bucur tare mult ca v-a placut! E un tort intr-adevar foarte bun. 😉

    Te imbratisez si te mai astept!

  34. Am facut si eu tortul respectiv dar nu sunt foarte multumita,pt ca nu stiu la ce temperatura sa-l pun cuptorul electric.Poti sa specifici te rog temp la care il faci?!

  35. In general, toate prajiturile (daca nu sunt alte specificatii) se coc la foc mediu. Asta inseamna 180-190 grade Celsius.

    Voi specifica asta si in reteta, sa nu mai existe probleme. Multumesc! 🙂

  36. Multumesc pentru reteta. L-am facut azi si a iesit foarte, foarte bun si aspectuos.Merita incercat.

  37. Frumos si gustos! Eu am facut cu merele intregi: http://preparatedevis.blogspot.com/2013/02/tort-de-mere-cu-crema-de-zahar-ars.html Data viitoare o sa incerc si cu niste mere mai acrisoare!

  38. nui asa bun Luca

  39. Dupa ce turnam crema peste mere, nu trebuie copt pe baie de aburi?

Dă-i un răspuns lui sonia Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]