Bine v-am regasit dragii mei dupa un week-end frumos si linistit! Sper ca si la voi a fost la fel 😉
Zilele astea m-am cam bucurat 😀 cand am vazut in cautarile de pe blog ca nu sunt singura care se gandeste la retete de prajituri pentru Craciun :)) Sper ca voi sa fi gasit aici ceva care sa va inspire, eu inca sunt in teste si diverse incercari culinare.
Tortul de azi este un tort simplu, facut pentru cei ai casei. Un tort cu crema de ciocolata si unt, la care am adaugat putina scortisoara, cu gandul de a aduce Craciunul mai aproape 😀
Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 oua medii
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri faina
- un varf de lingurita praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
- Pentru crema:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 g unt
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si scortisoara:
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am frecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le punem intr-o cratita si le topim la foc mic, pana se obtine o compozitie omogena. Lasam deoparte sa se racoreasca, ne inarmam cu rabdare 😀 si incepem sa mixam. Si mixam pana compozitia se intareste si devine cremoasa. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si mixam din nou pana nu se mai simt cristale de zahar in crema.
- Gustati! Daca dupa gustul vostru mai trebuie zahar adaugati atat cat considerati necesar!
Blatul bine racit se taie in 3 parti. Crema se imparte de asemenea in 3. Doua parti din crema se repartizeaza intre cele 3 blaturi, iar cu cea din urma vom imbraca tortul. Se decoreaza cu inimioare din zahar si se da la frigider pentru macar o ora.
- Crema se va intari considerabil la frigider, astfel ca ar fi de preferat ca tortul sa fie scos la temperatura camerei cu cateva minute inainte de a fi servit.
Pofta buna! 😉
Trebuie încercat!
ma bucur ca-ti place! 😉
Deja simt gustul amarui…..O saptamana frumoasa sa ai.
Multumesc Ghiocel, la fel si tie! >:D<
Un tort bun si aromat!
Asa este! 😉 Indata l-am dat gata! 😀
Que maravilla
😉 gracias!
Un tort marca … MIHA , se intelege EXCELENT !!!:d
Multumesc Diana, esti o draguta! >:D<
Neaaaaaaaaa , este constatare …
Ce bun trebuie sa fie …hmmmm..un deliciu ciuciolata + scortisoara.
MIha…iti urmaresc cu mare drag retetele si am si incercat din ele …felicitari!
Multumesc Claudia! >:D< Te astept cu drag de fiecare data!
Miha , blatul l-ai insiropat cumva , ca n-as vrea sa iasa inecacios ; ms frumos
Miha , am facut tortul … bun , bun , dar crema un pic tare si rigida ; data viitoare cred ca-i voi adauga si ceva frisca lichida , ptr a-i da o textura mai cremoasa , ce zici ?
Desigur ca poti adauga si frisca, dar atunci va fi altceva 😛
Da, crema se intareste,e si normal sa fie asa, e totusi o crema de unt. De asta am si recomandat ca tortul sa fie tinut un pic la temperatura camerei, crema se va inmuia si va fi numai buna. 😉
🙁 Nu mi-a dat in gand sa-l scot un pic inainte de servire si nici n-am retinut atentionarea ta :(( , dar ieri pregatind masa-n familie , am scos mai repede si din tort … si abia atunci m-am luminat , minunatie de minunatie , ce sa-i faci , cat traiesti inveti . Muah !
este a nu stiu cata oara cand imi salvez torturile cu una din cremele tale… multumesc!
Si eu multumesc!