Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de ciocolata si scortisoara

Bine v-am regasit dragii mei dupa un week-end frumos si linistit! Sper ca si la voi a fost la fel 😉

Zilele astea m-am cam bucurat 😀 cand am vazut in cautarile de pe blog ca nu sunt singura care se gandeste la retete de prajituri pentru Craciun :)) Sper ca voi sa fi gasit aici ceva care sa va inspire, eu inca sunt in teste si diverse incercari culinare.

Tortul de azi este un tort simplu, facut pentru cei ai casei. Un tort cu crema de ciocolata si unt, la care am adaugat putina scortisoara, cu gandul de a aduce Craciunul mai aproape 😀

Tort cu ciocolata si scortisoara

Tort cu ciocolata si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si scortisoara:

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am frecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le punem intr-o cratita si le topim la foc mic, pana se obtine o compozitie omogena. Lasam deoparte sa se racoreasca, ne inarmam cu rabdare 😀 si incepem sa mixam. Si mixam pana compozitia se intareste si devine cremoasa. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si mixam din nou pana nu se mai simt cristale de zahar in crema.

  • Gustati! Daca dupa gustul vostru mai trebuie zahar adaugati atat cat considerati necesar!

Blatul bine racit se taie in 3 parti. Crema se imparte de asemenea in 3. Doua parti din crema se repartizeaza intre cele 3 blaturi, iar cu cea din urma vom imbraca tortul. Se decoreaza cu inimioare din zahar si se da la frigider pentru macar o ora.

  • Crema se va intari considerabil la frigider, astfel ca ar fi de preferat ca tortul sa fie scos la temperatura camerei cu cateva minute inainte de a fi servit.

Pofta buna! 😉

tort cu ciocolata si scortisoara

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Deja simt gustul amarui…..O saptamana frumoasa sa ai.

  2. Un tort marca … MIHA , se intelege EXCELENT !!!:d

  3. Ce bun trebuie sa fie …hmmmm..un deliciu ciuciolata + scortisoara.
    MIha…iti urmaresc cu mare drag retetele si am si incercat din ele …felicitari!

  4. Miha , blatul l-ai insiropat cumva , ca n-as vrea sa iasa inecacios ; ms frumos

  5. Miha , am facut tortul … bun , bun , dar crema un pic tare si rigida ; data viitoare cred ca-i voi adauga si ceva frisca lichida , ptr a-i da o textura mai cremoasa , ce zici ?

    • Desigur ca poti adauga si frisca, dar atunci va fi altceva 😛

      Da, crema se intareste,e si normal sa fie asa, e totusi o crema de unt. De asta am si recomandat ca tortul sa fie tinut un pic la temperatura camerei, crema se va inmuia si va fi numai buna. 😉

      • 🙁 Nu mi-a dat in gand sa-l scot un pic inainte de servire si nici n-am retinut atentionarea ta :(( , dar ieri pregatind masa-n familie , am scos mai repede si din tort … si abia atunci m-am luminat , minunatie de minunatie , ce sa-i faci , cat traiesti inveti . Muah !

  6. este a nu stiu cata oara cand imi salvez torturile cu una din cremele tale… multumesc!

Dă-i un răspuns lui Mihaela Curea Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]