Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu pentru copii

Tiramisu pentru copii

S-au anuntat niste prieteni in vizita si ceea ce mi-a venit prima data in minte a fost sa fac Tiramisu 😉 Chiar daca aveam la dispozitie oua proaspete si bio 😉 am zis sa fac si o varianta pentru copii, fara cafea si fara oua.

I-am dat denumirea de Tiramisu pentru copii pentru ca asa le-am spus lor ca se cheama :)))) dar voi puteti sa-i spuneti si prajitura cu piscoturi si ciocolata 😉

Tiramisu pentru copii

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte
  • 5 linguri Nesquik
  • Pentru ornat:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare Tiramisu pentru copii:

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata.

Crema de ciocolata racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta, apoi se adauga si mascarpone si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Nesquik-ul il dizolvam in lapte. Trecem piscoturile prin lapte, doar pe o singura parte, sa nu se inmoaie prea tare.

Intr-o tava (19/22 cm am folosit eu) tapetata cu folie alimentara punem un strat de piscoturi inmuiate in lapte, un strat de crema si continuam pana terminam ingredientele. Se inveleste bine in folie si se da la rece pana se intareste crema.

Inainte de servire se „imbraca” intr-un strat de frisca batuta si se presara aschii de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Tiramisu cu ciocolata

 

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. smantana pt. frisca trebuie sa aiba cel putin 30% grasime

  2. Imi pla tare mult retetele pe care le aveti. Sper ca nu va suparati daca ma mai inspir si eu cateodata de aici .

Dă-i un răspuns lui Ionela Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]