Dulciuri / Retete de prajituri

Tiramisu la pahar

tiramisu

Reteta Tiramisu

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat (optional)
  • 1 cana cafea tare, indulcita dupa gust
  • 20 piscoturi sau cate va incap in pahare
  • cacao pentru decor

Acest week-end ar fi trebuit sa-l petrec la Slanic alaturi de prietenii mei bucatarasii, dar cum fetita mea a facut varicela de cea mai buna calitate :))) planurile noastre s-au schimbat radical. Asa se face ca dupa o noapte nedormita am simtit nevoia de un desert revigorant. Oricat m-am gandit si m-am razgandit tot la tiramisu la pahar ma intorceam.

Chiar daca de obicei ma feresc de ouale crude din compozitia unor creme, de data aceasta am vrut sa trec peste aceste temeri, cu atat mai mult cu cat aveam si oua bio! 😉 A fost bun, chiar foarte bun… si acum ca mi-am revenit din oboseala ma intreb… oare-as mai risca o data? :)))) Voi ce ziceti? Riscati?

Mod de preparare Tiramisu la pahar:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam mascarpone si mixam pana la omogenizare.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie, piscoturile se taie bucati potrivite.

  • cafeaua se poate aroma dupa gust cu amaretto sau vanilie

Trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in pahare cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Pudram din abundenta cu cacao si dam la rece pentru… cat vreti voi! :))))

Tiramisu la pahar a fost foarte bun!

tiramisu

 

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook AICI

Mai multe retete de Tiramisu gasiti AICI

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Eu risc, clar! Super idee de weekend!

  2. Sunt mortale fotografiile! Esti atat de inspirata, Miha!

    Grozava ideea acestui Tiramisu la pahar! Multumim!

    Te pup cu drag!
    Sa aveti weekend frumos!

    Ilda
    Lavender Thoughts

  3. foarte bun! nu stiu de unde-ti vin ideile astea minunate pt. poze, dar toate sunt extraordinare! bravoooooooooooo!

  4. Imi plac foarte mult deserturile la pahar, iar tiramisul tau este delicios!

  5. Te han quedado maravillosos

  6. Mai demult nu-mi placea tiramisu, dar de ceva timp m-am indragostit de acest desert. E minunat:)

  7. Florin says:

    Buna 🙂 Eu nu sunt mare fan tiramisu dar…am urmat reteta ta si sincer iti spun ca a fost divin, familia s-a bucurat din plin de acest desert atat de clasic si delicios. Crema a iesit mult mai buna cu alburi decat cu frisca. Iti multumesc mult pentru reteta!

  8. iftimie monica says:

    ma bag si eu la tiramisu la pahar.

  9. . . .Buna 🙂 foarte tare ideea de a face tiramisu’ la pahar…iar imaginile postate mai sus sunt dementiale….

  10. Esti geniala.Sunt plecata din tara de zece ani,fetitei mele ii plac enorm de mult prajiturile tale.Datorita tie o pot apropia mai mult de bucataria romineasca.Te urmarim cu drag.

  11. Buna Miha, de 2 zile am intrat pe site-ul tau si déjà am inceput sa fac una alta . Mi-ai dat o idee buna cu tiramisu la pahar :D. Mersi ! :*

  12. …mie si familiei mele ne place tare mult tiramisu…mai ales ficei mele care anul acesta a avut o mare cumpana (meningita urmata de abces cerebral).motiv pt care are interdictie la ciocolata,cafea cacao…dar unele placeri,mici exceptii…ni le mai satisfacem 🙂 …Multumesc Domnului pt ajutorul dat…si ma rog sa ne apere si ajute in continuare si sa te ajute si pe tine pt a ne incanta mereu cu retetele tale faine…si intrebarea mea era : cate portii ies din aceasta cantitate!

    • Depinde de marimea paharelor folosite. Eu am facut aici 6 portii 🙂
      Sanatate multa fiicei dvs si va mai astept pe aici, cu drag de fiecare data. >:D<

Dă-i un răspuns lui ileana Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]