Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu lamaie

Tiramisu cu lamaie

Reteta Tiramisu cu lamaie

Ingrediente

  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g lapte condendat indulcit
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • zeama de lamaie dupa gust
  • Blat:
  • 1 pachet de piscoturi (24 bc)
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • putina ciocolata amaruie rasa
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana cafea tare, neindulcita

Asadar…bine v-am regasit! De Revelion n-am vrut sa ma „complic” cu meniuri grele, prajituri si torturi elaborate. Si singura prajitura simpla ce-mi tot venea in minte era Tiramisu. Asta probabil ca sa nu dezmint vorba aia… de Revelion toata lumea face Tiramisu :))) Astfel ca am decis… tiramisu sa fie, dar nu varianta clasica ci tiramisu cu lamaie, o varianta mai usoara, cu crema de lamaie, dulce-acrisoara,

Mod de preparare Tiramisu cu lamaie:

Preparam cafeaua si o lasam la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e absolut necesar sa stea teapana.

Intr-un castron punem branza mascarpone si laptele condensat indulcit. Mixam pana crema se omogenizeaza, apoi incorporam frisca batuta. Gelatina o incalzim pe baie de abur sau la microunde pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema de mascarpone mixand energic. La sfarsit punem zeama de lamaie dupa gust, dupa cat de acra dorim sa fie crema.

Tava in care vom asambla prajitura se tapeteaza cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi trecute rapid prin cafea, jumatate din crema si continuam, ultimul rand fiind

  • Piscoturile nu se insiropeaza foarte tare, le treceti rapid prin cafea si doar pe o singura parte.

Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, pana crema se intareste. Rasturnam prajitura pe un platou si ornam cu frisca batuta si carlionti de ciocolata.

Cum se face tiramisu cu lamaie

  • Smantana rece se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca si se mixeaza pana se intareste.
  • Pentru carliontii de ciocolata rade ciocolata tinuta la temperatura camerei cu curatitorul de legume

Tiramisu cu lamaie

Tiramisu cu lamaie

Mai multe variante de Tiramisu gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. La multi ani, Miha, sa aveti parte numai de bucurii in noul an!

  2. La multi ani si un An Nou cu bucurii. Vreau o felie mareee si eu!

  3. Dai si mie ??? Eu am vrut sa fac Tiramisu de Anul nou , dar m-am sucit :d

  4. Nu-s eu fan tiramisu… dar cred ca al tau imi va placea!
    La Multi Ani!!!

  5. Delicios!
    La multi ani draga Miha!

Lasă un răspuns la Anca B. Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]