Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Tarta cu piept de pui si ciuperci

 * Pentru aluat:

* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 100 g cotlet haiducesc
* 3 ciuperci mari
* 2 oua
* 100 g smantana
* 100 g cascaval
* 2 linguri suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intindem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Ungem cu putin suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano. Repartizam uniform pieptul de pui taiat cubulete, cotletul fasii si ciupercile felii. saram si piperam, dupa gust.

Ouale se bat bine si se amesteca cu smantana si un praf de sare. Se toarna in tava peste umplutura si dam tava la cuptor pana incepe sa se lege si sa se rumeneasca. Scoatem tava, presaram cascavalul ras si dam din nou la cuptor pana se rumeneste uniform.

Se portioneaza si se serveste calda.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. M-am inscris si eu la o feliuta din tarta ta,ca tare bine mai arata!yamy,yamy!pup si o seara faina!

  2. ooo faorte bun poate fi

  3. Multumesc fetelor!
    Va poftesc la o feliuta! 🙂 Pupici!

  4. Miha dar inloc de faina neagra…putem pune faina pentru pizza???astept raspuns….mersy…pupicii:*

  5. Desigur, se poate pune si faina pentru pizza. N-am folosit niciodata, nu stiu daca ar trebui pusa tot atat cat am pus faina neagra…Trebuie sa obtii un aluat elastic si omogen.

    Pup si eu!

  6. Miha…m-ai ucis! arata senzational, imi trag palme de pofta ce imi e :))) bestiala!

  7. Laura, tocmai ce-am ajuns si eu acasa si mi-e o foame de nu te vad. :)) Parca as vrea si eu o bucatica de tarta de asta, dar ca si tine… imi trag palme. :)))

    Pup fata draga! :-*

  8. jana mirea says:

    am scris reteta,foarte usor de facut si cred ca si gustoasa,multumim

Dă-i un răspuns lui Laura Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]