Prajituri / Retete de prajituri

Stangluri cu ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt

Mod de preparare Stangluri cu ciocolata:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. 🙂 La sfarsit,nuca macinata.

Bezea cu nuca

Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.

Prajitura cu foi de nuca si ciocolata

Delicioasa!

Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. 🙂

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Mamma mia Miha these dessert looks do tasty…I want one piece of it! Kisses!

  2. Felicitari,arata minunat!
    Ma bucur ca ai facut-o si ca ti-a placut!
    XXX

  3. Miha,deci ai facut-o,hihihih…si eu vreau sa o execut,:))….merita,da???:)…la mine numai gandul ca are nuca ma termina de placere,hahahaha…pupici!!!

  4. am notat-o imi place grav! 😀 sa ai o zi buna, Miha! pup!

  5. Maria,if I could I would invite a cake. 🙂 Kisses!

  6. Multumesc Carmen! O prajitura minunata! Pup!

  7. Mirela,merita cu varf si indesat! 🙂 Eu zic sa faci portie dubla. :))

  8. Diamond,multumesc!

    O saptamana minunata!

  9. Toate ca toate, dar asta-i cea mai cea… Eu sunt innebunita dupa tot ce inseamna prajitura cu foi + nuca + ciocolata, insa mi se par destul de migaloase si nu am tot timpul rabdare cu ele… De acum incep sa testez retete de dulciuri pentru Craciun si prajitura asta e exact ce cautam 🙂

  10. Ralu,ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica si sper sa mai gasesti si altele la fel de bune aici la mine! 🙂

  11. Buna! Am facut reteta aceasta chiar acum. Nu mi-am inchipuit ca foile prajiturii ma vor chinui chiar asa. Sunt foarte moi si indiferent pe ce le-as fi copt ( am incercat in tava cu si fara hartie de copt precum si in forma de tort cu hartie de copt)nu am reusit sa le desprind decat prin faramitare . Plus ca s-au strans si a iesit o prajiturica mitiica . Albusurile le-am bautut bat , cuptorul era preincalzit si setat la 180 grade. De curiozitate , cat de mare trebuie sa iasa prajitura? Multumesc!

  12. Alina, eu am copt intr-o tava de 20/30 cm. Deci nu foarte mare,dar indeajuns cat sa te saturi. 🙂

    Asa cum am zis in reteta, imediat ce scoti tava din cuptor desprinzi marginile prajiturii cu un cutit de jur imprejur, o rastorni din tava, apoi scoti hartia cu grija. Foile sunt casante intr-adevar. Dar cat sunt calde se pot manevra destul de bine.

  13. Am facut prajitura si a iesit foarte bine.
    Imi place cum explici retetele.
    Sper ca in 2010 ai sa ne incanti la fel cu retete.

    Anul care incepe sa-ti astearna in cale, poteca neteda, vegheata de stelute norocoase, sa ai parte de multa iubire.
    Iar dorintele tale, toate-toate sa se implineasca, cate una in fiecare zi…!!

    LA MULTI ANI 2010!

  14. Am pus ochii pe ea de ceva vreme, trebuie sa o fac neaparat!
    Are tot ce ii trebuie ca sa iasa o prajitura deosebita. Iar numele tau aflat la sfarsitul retetei este o garantie ca o sa iasa ceva bun!

  15. Am facuto si eu azi e foarte buna,doar ca dula ce am pus crema pe ea a inceput sa se înmoaie Putin si sa curga. Oare ce nu am fi facut bine de s-a înmuiat?

Dă-i un răspuns lui Denisa Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]