Condimente / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Snitele crocante la cuptor

Mancarurile cu carne sunt preferatele copiilor. Mare tragedie daca avem vreo zi fara carne. :)) Asa se face ca permanent trebuie sa variez retetele pentru a veni cu ceva nou, nu neaparat pentru ca ei o cer, ci pentru ca asa ma simt eu bine. :))

De aceasta data, pentru ca voiam ceva bun si aromat si pentru ca am vrut sa raspund provocarii lansate de Teo si afaf.ro, aceea de a crea propriul amestec de condimente, am facut aceste snitele crocante.


~300 g piept de curcan
2 oua

oregano
rozmarin
fulgi de ardei iute
boia de ardei iute
pudra de lamaie (preparata ca si pudra de portocale)
sare
piper proaspat macinat
susan
seminte de in

3-4 linguri pesmet

Peste amestecul de condimente se pune pesmetul si se omogenizeaza.

Carnea se taie fasii inguste.

Ouale se bat bine cu un praf de sare.

Fasiile  de carne se trec prin oul batut, apoi prin pesmetul aromat. Se acopera bine cu pesmet pe toate partile. Se aseaza apoi in tava tepatata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40 de minute, timp in care se vor intoarce si pe cealalta parte.

Extrem de simplu de facut, se pot servi cu orice garnitura va place sau simple, cu salata de rosii cu busuioc.

Felicia a facut si ea aceasta reteta de snitele la cuptor. Sper sa o faceti si voi si sa va placa.

Tags: ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Mmm tare bine arata si delicios!!!

  2. Arata fantastic, imi place la nebunie crusta aceasta! Foarte bun 🙂

  3. Sunt super bune si crocante! yumy

  4. Ce curajoasa esti, se vede ca esti slabuta si nu te aprinzi in fata cuptorului ca mine… Arunca si la mine vreo doua bucati, ca ies in balcon sa le prind…

  5. Bine arata si bune sunt!!
    o seara buna in continuare!!

  6. Super arata! Cat de faina e poza cu condimentele!! Minunat de parfumata e treaba asta! pupici

  7. Arata incredibil de bine, cred ca m-am indragostit multumesc pentru reteta pe care ne-ai prezentato.

  8. Deliciaose! Combinatia de mirodenii e interesanta.

  9. Felicitari pentru condimentul creat! Este o adevarat nebunie pentru papilele gustative:))!!!!!
    I love it:X!

  10. Vai Miha, ce nebunie de condimente ai preparat tu acolo!! Absolut delicios! Pozele sunt super 😉 pupici

  11. Hmmm, pudra de lamaie? 🙂 Foarte interesanta combinatie de condimente, felicitari!
    Pupici

  12. Trebuie sa fie un adevarat deliciu!Foarte interesanta combinatia de condimente!Pupici!

  13. Combinatia de condimente, susanul,consistenta crocanta, faptul ca se prepara la cuptor, gustul delicios – numai plusuri!!!
    Multumesc mult, Miha!:*
    Tine-o tot asa!

  14. Super! ce bine ar merge vreo 20 de bucatele din astea asezate asa strategic intr-un castronel langa mine in timp ce ma concentrez pe televizor.. sau calculator 🙂

  15. Va multumesc frumos de aprecieri! Ma bucura tare mult! :*

Dă-i un răspuns lui Mare Maria Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Cand spui „dulceata” gandul te duce la micul dejun, o cana de lapte si paine cu unt, eventual niste clatite… :)) Dulceata de ardei iute nu este nici pe departe una pentru micul dejun sau pentru clatite, dar se poate folosi cu succes la orice fel de friptura rece sau […]

Pudra de portocale

Pudra de portocale

Mod de preparare Pudra de portocale: Portocalele se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata de coaja cu ajutorul curatitorului de legume. Vom curata coaja foarte fin, fara partea alba. Intindem cojile intr-o tava, pe o bucata de hartie si se lasa la uscat pentru cateva zile. Cand […]

Sunca de curcan

Sunca de curcan

Mod de preparare Sunca de curcan: Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere. Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii […]

Unt aromat

Unt aromat

Mod de preparare Unt aromat: Usturoiul, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron (sau mojar daca aveti) si se piseaza pana devin pasta. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta si se omogenizeaza. Se foloseste pentru aromatizarea […]