Mancaruri de post / Retete culinare / Salate

Salata de vinete cu rosii si usturoi

Salata de vinete cu usturoi

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand simt miros de vinete si ardei copti ma ia cu lesin. De pofta! :))) Asa se face ca zilele trecute cand am fost in vizita la o prietena n-am rezistat sa nu mananc putina salata de vinete, proaspat preparata. Era altceva fata de ceea ce faceam eu de obicei (si aici ma refer la salata de vinete clasica, cu maioneza sau fara maioneza) . Asa ca, mi-am facut si eu acasa, sa pot manca pe saturate. :))

Salata de vinete cu rosii

Ingrediente

  • 1 kg de vinete
  • 3 rosii
  • 3 catei usturoi
  • ulei de floarea soarelui (cantitatea de ulei este orientativa, in functie de vinete si de gustul personal)
  • sare

Mod de preparare Salata de vinete cu rosii si usturoi:

Vinetele si rosiile se coc pe aragaz, pe tabla speciala pentru copt. Vinetele se pot coace si direct pe flacara, dar „deranjul” e cam mare. :)))

Se pun pe un fund de lemn, putin inclinat, pentru ca in timp ce se racesc, sa se scurga zeama. Se curata apoi cu atentie, sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.

  • Daca e nevoie se inmoaie din cand in cand mana in apa rece.
  • Daca vinetele au seminte mari sau parti tari,se indeparteaza.

Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn, se presara cu sare si se lasa sa se raceasca complet, apoi se toaca cu tocator de lemn.

Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei, putin cate putin, atat cat sa se „desfaca” vinetele si sa obtinem o pasta omogena. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si usturoiul pisat. Potrivim gustul de sare si omogenizam.

Va doresc pofta buna. 😉

Salata de vinete cu usturoi

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Si eu faaac!
    Taare-i buna!

  2. si eu sunt inebunita dupa vinete.arata yummy dar unde-i usturoiul,ce-ai facut cu el?!?
    pupicei multi

  3. Si eu fac la fel, doar ca in loc de usturoi pun ceapa taiata marunt, marunt… Pupici !!!

  4. Am sa incerc si eu reteta. Doar citind-o m-au napadit toate aromele.

  5. Draga Miha eu in continuare ma „lupt”cu blogul.Fac si eu exact ca si tine.Este super buna.Mi-ai facut o pofta,dar pe caldurile astea nu prea imi vine sa coc vinete.Eu mai fac si o „salata taraneasca de vinete”.Multumesc mult ca ma suporti.

  6. Draga Miha,sunt fericita ca mai am un vizitator la mine pe blog,si nu pot decat sa va multumesc din suflet.Asta imi da curaj si poate voi reusi si eu sa fac ce faceti voi.Multumesc din tot sufletul.Sper sa ma mai vizitezi.Am sa fac si eu poze.Acum nu am aparatul acasa.Sper sa reusesc sa le postez.

  7. Da, foarte yumm, yumm!

  8. Anonymous says:

    cu putina ceapa cruda taiata marunt , ii mai mortala…

  9. Am facut si eu cu rosii,maioneza sau fara,doar ca am folosit mereu ceapa.Sunt convinsa ca e foarte buna si varianta cu usturoi.Pupici!

  10. De cand nu am mai trecut pe aicea multe bunaciuni ai mai confectionat si observ o noua fata la blogul tau.Imi place , arata foarte frumos.Felicitari si o zi frumoasa!

  11. Anonymous says:

    excelenta idee…..te urmaresc de multa vreme si ma inspir din blogul tau…..tine-o tot asa…..

  12. Gabi, si cand mai faci? Sa vin la tine… :)))

  13. Sarah, am editat. Mi-a scapat… din viteza… Multumesc, pup!

  14. Daniela, o sa incerc si cu ceapa. Buna idee, multumesc!

  15. Viorica, e tare buna, n-o sa regreti daca o vei face. Uite, fetele zic ca e buna si cu ceapa. 😉

  16. Diamar, hai sa vb pe mess. Cu drag te ajut cu atat cat pot si stiu.

  17. Minoki, e yamm… sa faci si tu… :))

  18. Anonim, multumesc si tie de pontul cu ceapa. Sigur voi incerca si varianta asta. 😉

  19. Flory, e buna si cu usturoi. Parol! :)) Pupici!

  20. Medi, draga mea… multumesc tare mult de aprecieri. Te pup.

  21. Anonim, multumesc tare mult ca ma vizitezi. Sper sa mai revii. Zi frumoasa! 🙂

Dă-i un răspuns lui viorica dinu Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oster Classic Chrome si 5 retete de supa-crema de post

Oster Classic Chrome si 5 retete de supa-crema de post

In ultima vreme v-am adus in atentie in general doar retete de prajituri. Azi m-am gandit sa parasesc cumva „zona mea de confort” si sa va propun cateva retete de post, mai exact supe-crema. La prepararea lor am avut parte de un ajutor strasnic, Oster Classic Chrome 😉 Oster Classic […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado

Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado

Mod de preparare Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado: Curatam si spalam bine fasolea, o taiem bucati potrivite, apoi o punem la fiert in apa cu sare si cateva ramurele de cimbru. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Daca doriti, in […]

Bulgur cu sos de ardei copti

Bulgur cu sos de ardei copti

Mod de preparare Bulgur cu sos de ardei copti: Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba punem bulgurul, acoperim cu un capac si oprim focul. Il lasam acoperit pana bulgurul se inmoaie suficient. Il punem intr-o sita deasa si-l lasati sa se scurga bine. […]