Retete culinare / Salate

Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete

Reteta Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 kg vinete
  • 2 linguri maioneza
  • 1 ceapa
  • sare
  • 2 rosii pentru decor

 Mod de preparare Salata de vinete cu maioneza:

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz. Pe jar vor iesi mult mai bune, pentru cine are posibilitatea sa faca foc de tabara :))

Dupa ce s-au copt se pun pe un fund de lemn, putin inclinat, pentru ca in timp ce se racesc, sa se scurga zeama din ele.

Se curata cu mana inmuiata in apa rece in asa fel incat sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.

Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn, se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga bine, apoi se toaca cu un tocator de lemn.

Daca vinetele au seminte mari sau parti tari, se indeparteaza.

Vinetele tocate se amesteca cu maioneza, cu o lingura de lemn.

Se potrivesc de sare. Se adauga si ceapa tocata marunt.

Se decoreaza dupa preferinta, cu rosii sau ardei gras si se devoreaza cu paine proaspat scoasa din cuptor 🙂

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. ce frumos arata!wow!
    …bravo…
    somnic dulce!

  2. Suuuuperbaaaa idea de decorare! Felicitari!!!!
    O noapte linistita!

  3. Scuze pentru „idea” cu un singur „e”, dar sunt cam epuizata la ora asta :):)

  4. Hahaha,super idee de ornare,frumos tare!!!Bravo!

  5. miha,ce super e buuruza!cred ca i-a amuzat teribil pe cei mici!buuuna salata…am prestat si eu una cind m-am intors din peregrinari!

  6. Prezentarea este de nota 10 , de gust nu mai vorbim , ca mi-a venit o pofta de vinete….

  7. am crezut ca-i un desert la prima vedere , brevo !

  8. O sa imi permit sa plagiez modul de prezentare al salatei de vinete ca prea se potriveste blogului meu!

  9. nemaipomenit de bine arata!esti super!brava,brava,brava!!!!!!!!

  10. uau, ce frumos arata! Nu m-as fi gandit niciodata ca salata de vinete poate fi decorata asa:D

  11. Ce frumos ai ornat salata! Te felicit!

  12. Va multumesc din suflet tuturor!

    Abia ce m-am intors din concediu,iar laudele voastre ma fac sa-mi doresc sa ma intorc in bucatarie. Dar asta se va intampla saptamana viitoare,pentru ca maine plecam din nou. :))]

    Va pup pe toate!

  13. Super ideea cu buburuza!

  14. Multumesc tare mult Amalia! Pup!

  15. si eu te astept la mine ,cu un premiu!te pup pe tine si pe micile tale gargarite adorabile!

  16. Lily,esti super draguta! Si haioasa,la fel ca si gargaritele tale. Te pup!

  17. Multumesc mult Alison! Voi trece negresit! Pup!

  18. Mihaaaaaaaaa, ce faci unde-i bucatareala,gata concediul,hai treci la treaba,acu e randul meu la concediu :)))))))))))) iubita by the way te astepta la mine niste premii deosebite ca tine, merg sa-i zic si la Danela acelasi lucru ,sic,sic :))))pup

  19. wawwwww ce frumos arata

  20. Multumesc Livia! :*

  21. Frumoasa prezentare, felicitari! Dar nu-mi plac rosiile din fotografie, sigur au un gust oribil, in sectiune sunt albe, deci sunt de sera si toata lumea stie ca acestea au orice gust, numai de rosii nu!

  22. Multumesc!

    Cat despre rosii… ce sa zic? Gradina nu am, asa ca folosesc ce gasesc in piata sau supermarket. 🙂 E cam demult facuta poza, nu-mi mai amintesc daca aveau sau nu gust rosiile respective. 🙂

  23. Am inceput sa folosesc rosii cherry, mai mici dar care inca sunt mult mai acceptabile ca gust, desi sunt mult mai scumpe. Unde sunt rosiile de altadata?

  24. Eheeee… multe nu mai sunt asa cum erau odata… Din pacate…

  25. cu ce ai facut puctele de pe buburuza si capu

  26. Punctuletele se fac cu boabe de piper. Intepi rosia din loc in loc cu varful unui cutit si bagi apoi boabele de piper in gauri.

    Pentru cap am folosit o maslina. Scobesti un pic rosia si bag maslina.

  27. Exista si o alta metoda de a curata vinetele coapte si anume:
    Dupa ce s-au mai racit putin le taiem in doua pe lung cu un cutit si, cu o lingura, scobim miezul, pe care il punem apoi la scurs intr-o sita. Operatia nu mai e asa de migaloasa, fiind si mult mai rapida decat metoda clasica.

  28. Da, e super ok si aceasta metoda.;)

  29. Arata super cu buburuza. Felicitari

Dă-i un răspuns lui Dana2dor Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]