Mancaruri de post / Retete culinare / Salate

Salata de morcov marinat

O salata foarte buna, potrivita si pentru perioada de post. Este o salata ce se serveste in Basarabia la mesele festive, dupa cum zice Natalia, cea care m-a inspirat cu aceasta reteta.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de o razatoare speciala ( multumesc Lena) care taie morcovul in fasii subtiri, ca niste spaghete, daca morcovul este mai lung sau bete de chibrit, daca morcovul e mai scurt. :))

Ingrediente

  • 500 g morcov
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare Salata de morcov marinat:

Cantitatile se pot ajusta in functie de preferintele personale, dar nu trebuie sa lipseasca aroma de coriandru.

Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea speciala.

Intr-un mojar pisam usturoiul cu sare si piper, adaugam boabele de coriandru, le zdrobim si amestecam apoi cu miere, otet si ulei de masline. 

Acum puteti gusta dressing-ul si il ajustati in functie de cum va place: mai acru, mai dulce…

Se toarna peste morcov, se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore. Peste noapte ar fi ideal.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Tre’ sa fie bun. Nu?

  2. Cu siguranta e ! si nici nu-ngrasa 🙂

  3. Eu am mancat asa ceva in Maroc, e super bun!

  4. Ma bucur ca v-a placut si voua! In timp capeti indeminare la ras si iti ies fisii mai lungi de morcov.

  5. Cum arata exact razatoarea aia? Din poza asta nu prea imidau seama. Si… unde se gaseste de cumparat?

  6. Ce bine ti-a iesit Miha, cum zice si Natalia – cu timpul vei aveam mai multa indemanare si vei face fashii mai lungi. Te pup 🙂

  7. Ar trebui sa reclami la google blogul ala…Iar redirectioneaza blogul tau catre ala din Chisinau…
    Salatica arata minunat, sanatate curata!Fac si eu destul de des ceva de genul.Pupici ! :*

  8. Alice, o sa pun o poza cu razatoarea, sa-ti dai seama mai bine cum arata. :*

  9. Ana-Maria, inca mai sper ca vom rezolva pe cale amiabila. Desi…

  10. Natalia, intre timp am mai invatat. :)) Ca mi-am zdrelit si niste degete nu se mai pune. :))

  11. Lena, multumesc inca o data. :*

  12. Gabi, e buna. Incearca. 😉

  13. Antonina, nu ingrasa. Parol! :)))

  14. Asa este Alicee, e foarte buna. 😉

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oster Classic Chrome si 5 retete de supa-crema de post

Oster Classic Chrome si 5 retete de supa-crema de post

In ultima vreme v-am adus in atentie in general doar retete de prajituri. Azi m-am gandit sa parasesc cumva „zona mea de confort” si sa va propun cateva retete de post, mai exact supe-crema. La prepararea lor am avut parte de un ajutor strasnic, Oster Classic Chrome 😉 Oster Classic […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado

Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado

Mod de preparare Salata de fasole pastai cu maioneza de avocado: Curatam si spalam bine fasolea, o taiem bucati potrivite, apoi o punem la fiert in apa cu sare si cateva ramurele de cimbru. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Daca doriti, in […]

Bulgur cu sos de ardei copti

Bulgur cu sos de ardei copti

Mod de preparare Bulgur cu sos de ardei copti: Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba punem bulgurul, acoperim cu un capac si oprim focul. Il lasam acoperit pana bulgurul se inmoaie suficient. Il punem intr-o sita deasa si-l lasati sa se scurga bine. […]