Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare / Salate

Salata cu fasole neagra

Salata cu fasole neagra

* 300 g fasole neagra
* 200 g boabe de porumb
* 1 ceapa (mica)
* 1 rosie
* 1 lingura ulei de masline
* 1 lingurita otet
* sare si piper


Fasolea o punem la „infuriat” in apa rece pentru cateva ore.

O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit.

Ceapa o taiem solzisori,o amestecam cu rosia taiata si ea cubulete si porumbul fiert.Punem tot acest amestec peste fasole si potrivim gustul de sare si piper.

Asezonam cu otetul amestecat cu ulei.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Faina ideea cu fasolea asta. Eu ti-am furat reteta de galuste imperiale. Este la mine pe blog. Te pup!

  2. Faina salata cu fasole neagra, are si un aspect deosebit si cred ca e tare buna!pup si o zi buna!

  3. Miho, bine arata salata cu fasole, dar stau acum si ma gandesc …fasole cu boabe de porumb….cand s-or intalni astea in stomac…s-or impaca ele acolo ? Sau iese cu scandal? Oricum cred ca o sa fac si eu.

  4. Naina, am vazut galustele. Tare frumoase! 😉

  5. Gabriela, e buna salata, merita incercata. Mai ales acum pentru perioada de post este grozava.

  6. Mino, incearca si vezi ce iese. :))

Lasă un răspuns la minoki Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]