Prajituri / Retete de prajituri / Rulade

Rulada Diplomat

Reteta Rulada Diplomat

rulada diplomat

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita cu praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie Finesse
  • Pentru crema Diplomat:
  • 1 compot de fructe exotice
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca (daca este absolut necesar)

 

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot.

Mod de preparare Rulada Diplomat:

Crema Diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri cu apa rece. Fructele din compot se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

  • puteti folosi orice fructe aveti si va plac, chiar si proaspete

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu.

  • ca sa fiti siguri ca nu se prinde, desi va dura un pic mai mult, puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta (smantana pentru frisca mixata cu 1 pliculet de zahar vanilat). Dam la rece cateva minute, sa se ingroase putin.

Blat pentru rulada Diplomat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Asamblare Rulada Diplomat:

Desfacem blatul, punem deasupra crema Diplomat si fructele bine scurse de zeama deasupra. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste bine.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

  • daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca

Rulada Diplomat se imbraca in frisca batuta, apoi se feliaza.

  • pentru decor puteti folosi si fructe sau ciocolata topita

Pofta buna! 😉

rulada diplomat

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Foarte bine explicata reteta, o faceti sa para mai usoara:D

Dă-i un răspuns lui Service GSM Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]