Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu ciocolata si visine

Azi va propun o reteta de rulada cu visine si ciocolata alba. O reteta simpla, din doar cateva ingrediente, dovada faptului ca si din ingrediente ce le numeri pe degete poti obtine un desert savuros cu care poti „satura” gasca de prieteni veniti in vizita 😉 Eu promit ca o sa va placa, voi nu trebuie decat sa o incercati.

Rulada cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita cu praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • visine fara samburi (din compot)

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba:

Vom prepara mai intai crema de ciocolata:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Cum se face crema de ciocolta

Intre timp se pun si visinele la scurs.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de ciocolata alba in strat uniform si visine (atat cat vreti).

Cum se face rulada cu ciocolata si visine

Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete. Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

rulada-cu-visine-si-ciocolata-alba-3

Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. N-am gatit niciodata cu ciocolata alba, cred ca-mi voi ptoli pofta de dulce cu aceasta rulada 😀

  2. m-a cucerit pagina ta ,multumesc

Dă-i un răspuns lui Insecticide ecologice Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]