Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu nuca si crema caramel

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

De obicei pastrez albusurile la congelator, atunci cand imi raman de la alte preparate. In special de la inghetata de casa 😉 Uneori insa, prefer sa fac cate o prajitura sau chec, sa fie in plus pe langa inghetata. Asa-i cand sunt pofticiosi prin zona :))))

Astazi v-am adus o rulada cu nuca si crema caramel. O bunatate, pe cuvant! 😉

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt

Mod de preparare Rulada cu nuca si crema caramel:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

In budinca fierbinte incorporam untul si amestecam bine pana compozitia devine omogena. Lasam la racit.

Crema caramel bine racita o punem in strat uniform peste blatul de rulada ce l-am scos de pe hartia de copt. Rulam cat de strans putem. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema caramel

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Crema caramel ma interesa cel mai mult, dar rulada ti-a iesit excelenta, o voi incerca si eu!

  2. Popescu Rodica says:

    Gustoase si delicioase.

  3. Buna am si eu o intrebare daca nu am amidon cu ce il pot inlocui??

  4. Multumesc

  5. am facut rulada, dar cu blat cu vanilie,foarte buna.crema o sa o folosesc si ptr un tort. multumim

Lasă un răspuns la cata Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]