Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu mac si crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 50 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • sucul de la o lamaie (se poate pune mai mult, in functie de cum va place de acru)
  • 1 lingurita gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare Rulada cu mac si crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si macul si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus, peste care am adaugat si ciocolata rupta bucatele. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se dizolva in sucul rece de lamaie si se lasa putin sa se umfle, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se incorporeaza usor in budinca racita.

Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie si se da la rece pana se intareste crema. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Ce sectiune innebunitoare!

  2. Chiar daca e seara, vreau feliuta mea … Unde e ? Sau mai bine astept miine dimineata, ca sa-mi dai si inimioara…

  3. Praji asta de cate ori o vad salivez intens !Arata suuuuuuuuper bine!

  4. Multumesc fetelor de aprecieri!

    Va imbratisez cu drag!

  5. O!e fantastica!Bravo draga Mihaela!
    Week-end placut!

  6. Foarte frumoasa rulada si precis delicioasa!

  7. Multumesc Mariana!
    Duminica frumoasa! :* :*

  8. Multumesc Andrea! :*

  9. Salut! As vrea sa te intreb, te rog, ai rulat foaia de rulada ,acolo unde ai spus „Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa” inainte sa pui crema ,calda sau ai lasat-o la racit si dupa aceea ai rulat-o?
    Multumesc

  10. „Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.”
    L-am rasturnat pe hartie de copt, l-am rulat, l-am lasat cateva minute sa se racoreasca si sa se abureasca :)) am desfasurat si am uns cu crema racita, apoi am rulat din nou.

  11. buna!putem pune altceva in loc de amidon?

  12. macul trebuie sa fie macinat?

  13. pe bucata de hartie de copt se presara zahar pudra?

  14. ce este indicat sa facem prima data?blatul sau crema?

Dă-i un răspuns lui andra Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]