Mancaruri cu legume / Retete culinare

Risotto cu broccoli

Risotto cu broccoli

Stiu ca broccoli nu e pe placul multora, dar mie imi place. Imi place chiar sa-l rontai in stare cruda 😉 Si daca am reusit sa-i fac pe copii sa-l manance (cateva bucatele, nu va ganditi c-am stabilit vreun record! :))) ) poate o sa va conving si pe voi sa incercati sa va imprieteniti cu el. Pentru asta o sa va aduc asa din cand in cand cate o reteta cu broccoli, simplu de facut si delicioasa.

Azi va propun o reteta de risotto cu broccoli si va asigur ca e foarte buna. Buchetelele de broccoli se pun intregi si daca n-o sa va placa le dati deoparte si macar mancati orezul :)))

Risotto cu broccoli

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare si piper
  • 50 g parmezan ras
  • broccoli

Mod de preparare Risotto cu broccoli:

Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape. Se caleste pana devine translucid.

Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de apa si amestecam pana toata zeama este incorporata. Nu adaugam alta apa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.

  • Apa se poate inlocui cu supa de pui sau supa de legume

Cand punem ultima parte de apa adaugam si broccoli desfacut in buchetele. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.

Se serveste cald.

Risotto cu broccoli

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Trebuie sa fie tare bun! Te pup, Miha!

  2. Si eu presar intotdeauna parmezan ras peste orice tip de orez cu legume. Ii confera un gust si mai bun

Dă-i un răspuns lui Haplea Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]