Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pulpe de pui cu rosii si lamaie

Reteta de fata as putea sa o incadrez foarte usor in categoria „retete culinare preparate fara efort” :))) Deci, o reteta pentru atunci cand te cuprinde lenea dar trebuie sa mananci… :)))

6 copanele de pui
3 cartofi
1 rosie
1 lamaie
sare si piper
salvie uscata
oregano uscat

Copanelele curatate si spalate se aseaza intr-un vas termorezistent. De jur imprejur punem cartofii curatati si taiati in sferturi. Se sareaza si pipereaza dupa gust, se presara si putina salvie uscata.

Rosia si lamaia feliate se aseaza deasupra carnii.

Daca mai ramane lamaie se stoarce zeama peste carne. Se presara putin oregano uscat, cateva linguri cu ulei de masline, 1/2 pahar de apa si se da la cuptor la foc mediu pana scade lichidul se carnea este gata.

Cu minimum de efort pentru un pranz delicios. Incercati!

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Aperisanta reteta, dar pe mine m-a impresionat foarte mult vasul. Este superb! De unde l-ai luat? 🙂 Weekend placut!

  2. Multumesc Carmen, week-end minunat si tie. :*
    Vasul l-am luat din Carrefour.

  3. hmmm
    m-ai dat peste cap…
    chiar tre sa fac niste pulpe azi..la o garnitura de orez…merg astea?

  4. ce frumos arata in vasul asta!!!

  5. Alina, merge si cu orez, desigur. Si nu mai pui cartofi.

  6. Da, Miha..evident..fara cartofi..
    Gata le-am si bagat la cuptor..doar ca fara rosie, iar in loc de salvie (ca nu mai am )am pus putin busuioc si tarhon. Sper sa iasa bine…si poate pun pe blog. Ms Miha

  7. Multumesc Gabi, multumesc! :*

  8. Alina, cu siguranta va iesi ceva bun bunut! Pofta buna!

  9. Apoi Miha eu demult am spus sa faci si rubrica puturosului . Sau poti mai simplu sa imi dedici mie postarile astea cu retete lenese.

  10. Trebuia sa ma inebunesti tu iarasi cu vasul asta rosuuuuuuuuuuuuu …
    Si … voiai sa zici ca asta-i un fel de FIX-PIX ? hihihi …

  11. Vezi , toata lumea-ti spune de minunatul tau vas … abia astept sa mergi la cumparaturi si sa-mi zici daca mai sunt …

  12. Astazi ma gandeam sa iti transmit ca imi place blogul tau…….
    Bun,dar…cum sa procedez oare?!
    Asa a aparut acest buchetel de ganduri bune si purtator al aprecierilor mele.
    Deci poate fi catalogat ca un premiu …plecat de la suflet, pentru alt suflet…de BUCATAR :))
    Il gasesti la mine pe blog…

  13. Diana, te anunt! :*

  14. Multumesc mult Evelina! Toate gandurile mele bune si pentru tine. :*

  15. Buna. Pana astazi nu am mai gatit cu salvie, am mancat o singura data intr-un restaurant italian, o friptura ce avea un sos pe baza de salvie, am tinut minte cat de aromata este planta. Astazi am mersi si mi-am cumparat si am incercat reteta ta. Nu stiu inca ce gust are ca nu e inca gata, insa iti pot spune ca mi-a umplut casa de arome.
    Multumesc pentru reteta!

Dă-i un răspuns lui minoki Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]