Dulciuri / Inghetata

Profiterol

Un desert ce-mi aduce aminte de copilarie…Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie,profiterolul era in cap de lista…:)

Profiterol

Pentru choux-uri avem nevoie de:

200 g unt
2 cani faina
500 ml apa
1 lingurita de sare
6 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata din:

2 plicuri Crem Ole
500 ml frisca lichida
300 ml lapte

Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.

In plus mai avem nevoie de:

*inghetata,dupa preferinta.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure

*frisca si ciocolata rasa pentru decor

Intr-un bol punem cate 3 gogosele

si inghetata.

Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. 🙂

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Oau, ce bine arata! Felicitari pentru ceea ce faci, ai niste preparate minunate!

  2. mi-ai facut o pofta…

  3. Ce-mi place si mie desertul asta! Numai ca e taaare nerentabil, muncesti la el o gramada, dar il halesti in doi timpi si trei miscari! :)))

  4. Nadia,iti multumesc de aprecieri! Ma stradui si eu cat pot! 🙂

  5. Bucatar maniac (ce nick haios ai!) cu mare drag ti-as oferi o portie!

  6. Natalia,ai mare dreptate! :)) Dar pentru clipele alea de suprema savoare…se merita. 🙂

  7. Ce bine arata imi lasa gura apa . Vreau si eu macar o bucatica.

  8. ce bine arata! nu am facut de mult…cred ca o sa le incerc dar cu o inghetata facuta in casa… felicitari pt reteta…

  9. Oana,multumesc!
    Si eu tot inghetata facuta in casa am folosit! 😉

  10. Draga Miha,am intrat din intamplare aici; Nu am incercat inca nici o reteta de a ta pana acum, dar o sa incerc cu siguranta. Felicitari!
    Nu te-ai gandit sa faci o afacere din pasiunea ta, sa deschizi o …”inghetatarie”, ce-mi place cum suna! Cred ca ai avea mare succes;

    • Multumesc tare mult de gandul bun, Doina! >:D< Sa deschid o cofetarie a mea, micuta si cocheta, mirosind a vanilie si scortisoara 🙂 este visul meu de cativa ani incoace. Din pacate nu stiu cat si daca se va materializa vreodata.

Dă-i un răspuns lui Oana Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]