Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Raffaello

prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

 

Prajitura Raffaello – reteta explicata pas cu pas. O prajitura delicioasa cu blat cu nuca de cocos si o crema delicioasa de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blatul 1:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Blatul 2:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 lingura faina
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)

Si… musc o bucata din prajitura si raman uimita de cat e de buna. Mai iau una si trag concluzia: „am ajuns in paradis” :)))) Desi ar parea o introducere spectaculoasa pentru prajitura Raffaello, nu va mint absolut deloc. Este o prajitura excelenta, iar cei ce iubesc nuca de cocos si bomboanele Raffaello in special, imi vor da dreptate 😉

Mod de preparare Prajitura Raffaello:

Crema pentru prajitura Raffaello:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
  • crema se poate prepara si cu o seara inainte si o dati la frigider, nu la congelator

Crema de ciocolata alba pentru prajitura raffaello

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blatul 2:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie fulgii de cocos si faina si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

blaturi pentru prajitura raffaello

Peste blatul 1, am pus 2/3 din crema de ciocolata alba, apoi, blatul 2 pe care l-am acoperit cu restul de crema. Am presarat fulgi de nuca de cocos din belsug si am dat la rece pentru 1 ora.

  • daca aveti rabdare prajitura este mult mai buna si se taie frumos dupa cateva ore sau chiar a doua zi
  • blatul pufos nu l-am insiropat, dar daca voi vreti si va place o puteti face

Pofta buna! 😉

Prajitura Raffaello

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. olivia says:

    O minunatie,un vis!

  2. Chiar cautam o reteta asemanatoare, multumesc

  3. Am incercat de multe ori sa fac aceasta prajitura, si de data asta chiar mi-a iesit. Multumesc pentru sfaturi!

  4. Chiar ca o minunatie! 🙂

  5. Un desert minunat pentru o duminica in familie! Multumesc pentru reteta!

  6. Am facut blatul 2 dar astept sa vad ce o să-mi iasa e prea multa nuca de cocos nu se incorporeaza bine!! Asa trebuie sa fie?? Revin cu rezultatul dar in caz ca o să-mi iasa am sa raman uimita…si asta ca nu e singura prajitura pe care o fac!

  7. Buna ziuaaveti cumva vreo marca de ciocolata alba preferata pentru prajitura aceasta?

    • Buna, Mihaela
      Pana nu demult am folosit o ciocolata de la Lidl, dar momentan nu mai face parte din oferta lor (Bellarom, tableta de 200 g, cu ambalaj mov). Acum am testat o ciocolata de la Kaufland, marca lor Klassic, si este foarte ok (are ambalaj galben si este tableta de 200 g) 😉

Dă-i un răspuns lui mihaela Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]