Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Krem a la krem”

Krem a la krem

Reteta Prajitura Krem a la Krem

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac

Prajitura Krem a la Krem este o prajitura ce va scoate din impas daca vi se anunta musafiri… Se face repede si usor si chiar daca unii vor stramba din nas cand vor citi ingredientele, sa stiti ca este o prajitura foarte foarte buna 😉

Mod de preparare Prajitura Krem a la Krem:

Blat pentru Prajitura Krem a la Krem:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema pentru Prajitura Krem a la Krem:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura pentru Prajitura Krem a la Krem:

Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.

Se da la rece pana se intareste glazura.

prajitura krem a la krem

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura cu nuca si crema de vanilie (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

86 Comentarii

  1. N-o sa-ti vina sa crezi, dar am comis-o de doua ori in trei zile. (ca luasem 1 l de smantana si deschisa zicea ca tr consumata rapid). Foarte-foarte buna. Eu o fac in forma de tort si o servesc cu lingurita.
    Hai ca ii pun si ei o poza tot la mine pe blog

  2. Si eu am facut-o de foarte muuulte ori…Si in forma de ort si in forma patrata,de inima…In orice fel de forma ai facea-o rezultatul e acelasi: DELICIOS!

  3. Si eu o fac destul de des! E super buna, mi-am innebunit prietenii cu ele.
    Dar ceva totusi nu-mi iese…cand o tai, mi se crapa glazura si pare ca nu face priza cu crema, alunecand in toate partile. Si crema parca mi se pare cam moale. Ai vreo idee?

  4. Dama,poti incerca sa faci glazura un pic mai cremoasa,adica la 100g ciocolata pui 50g unt si 50ml de frisca lichida.Poti renunta la apa.
    Pentru crema,poti face o proportie de 300ml smantana si 100ml lapte,atunci sigur iese mai batoasa. 😉

  5. la mine in retete am o prajitura care seamana cu asta dar se numeste Dinte de negru. Dar nu e cu frisca deasupra sau creme ole ci cu albuse de ou batutte spuma si cu glazura de cioco . E reteta veche, mostenire de la mama mea:)

  6. Bianca, am auzit si eu de reteta de care zici, dar e altceva. Seamana doar la aspect. :))

  7. Gospodinele vorbesc pe aici de smantana la prajitura asta. Eu n-o vad la ingrediente. Trebuie sa-mi pun ochelari?:) Ori frisca lichida poate fi inlocuita cu smantana? Da… cred ca asta e. Daca asa e, smantana e obisnuita?
    Scuze, nu-s prea priceputa.

  8. Mami, frisca lichida de care zic, este de fapt smantana dulce pentru frisca. 🙂
    Se poate face si cu smantana normala, e foarte buna. Am facut prajitura asta de f multe ori si am testat-o in toate variantele. :))
    La fel de bine se poate face si cu frisca lichida vegetala, nu-i nici un bai.Rezultatul e acelasi: delicios! 😉

  9. Ahaa! Pai atunci hai s-o facem cu smantana, ca vrem sa fie copiii sanatosi.

  10. Prajitura asta e minunata. E chiar cea mai buna dintre cele pe care eu le-am incercat pana acum. Si ce usor se face! Am facut-o pentru o mare reuniune de familie :). Toata rudele au fost incantate. Si eu zic ca nu doar din complezenta.
    Am observat ceva, Miha; te rog, spune-mi nu cumva crema iese mai pufoasa daca bati frisca lichida inainte de a pune lapte si Crem ole?

  11. Mami, ma bucur tare mult ca a avut succes, desi la cat e de buna m-as fi mirat sa nu aiba. 🙂
    Varinata cu frisca batuta dinainte n-am incercat-o, dar e o idee buna. Nu vad de ce n-ar fi buna.

  12. intrebare

    Nu se pune faina la blat deloc?

  13. Cristina, blatul e fara faina. Doar cu Crem Ole, care are si ceva amidon in compozitie. Blatul nu iese foarte inalt si pufos, asa cum e un blat obisnuit.

  14. Este o divinitate, sotul meu a mancat jumatate de tava odata si nu se mai satura. A iesit extraordinar!!!Multumim pentru reteta.

  15. Cristina, ma bucur ca v-a placut. Sotul a avut putina treaba la prajitura, a? :)) Sa-i fie de bine!
    Este intr-adevar o prajitura foarte buna si mai ales foarte usor de facut.

  16. Am gasit aceasta reteta pe blogul PAPA BUN by Mihaela asa ca vin direct la sursa si iti multumesc pentru reteta geniala. E intradevar foarte buna, pufoasa si foarte simplu de facut !Am facut-o si eu aseara si te astept pe blogul meu sa vezi cum mi-a iesit ! Sunt foarte mandra de ea 😛 !

  17. Ehehe….Petronla…as vrea eu sa fiu sursa originala a retetei…:))

    Foarte buna prajitura, chiar n-am mai facut-o demult.

  18. Multumesc ca mi-ai raspuns si ca mi-ai vizitat blogul ! Si mai ales ca esti ieseanca ca si mine, iar mie imi lipseste foarte mult Iasul amintirilor (chiar daca sunt boboaca – blogul meu nu are nici o luna- vroiam sa il intitulez „O ieseanca nostalgica” sau o „Ieseanca prin lume” )

    Multumesc inca o data !

  19. Iti doresc o sedere cat mai lunga si spornica in blogosfera. 🙂

  20. Buna Miha,
    am si eu o intrebare, ce este Creme Ole, ca nu gasesc asa ceva unde locuiesc, ma gindeam ce o fii si cu ce as putea inlocui? Multumesc mult.

  21. La blat nu se pune nici faina nici praf de copt?

    • Ramo, e exact asa cum am scris. Fara faina, fara praf de copt 😉 Blatul nu este unul foarte inalt, cu o textura usor umeda si foarte foarte bun.

  22. bertea lidia says:

    Buna Miha
    Am inceput sa fac prajiturile tale ,sunt pur si simplu gustoase ,minunate exceptionale….:-)simple …etc.
    Multumim pentru retetele tale extraordinare:-)

  23. He he heeee ! sa vedeti ce o sa imi iasa mie !!!!!! Ca nu am avut tava patrata de 30cm ( e mult mai mare tava mea ) si am pus-o in tava rotunda de tarte ! va voi comunica ce mi-a iesit !!!!!

  24. draga Miha ,am incercat si eu prajitura e un deliciu,mi s-a terminat intr-o singura zi,dar mie nu mi-a iesit crema asa de inalta ca si tie,si am mai incercat crema la niste fursecuri,delicioase asa de bine aratau.multumesc

  25. aceasta crema pot sa o folosesc si la umplerea torturilor?

  26. Pt. crema ganache la 1litru de frisca cata ciocolata sa pun?Crezi ca ii prea multa cantitatea pt.un tort dreptunghiular tava obisnuita?Multumesc.

    • Teoretic ar trebui sa pui tot atata ciocolata, adica 1 kg, dar merge si mai putin, in functie de calitatea ciocolatei.
      Pentru o tava obisnuita de 20/30 cm sau 25/30 cm e cam multa crema. Depinde si daca-l tai in 2 sai in 3 straturi… Eu as zice ca din 500 g ciocolata e suficient.

  27. Buna
    Unde locuiesc eu nu am Cream Ole si, de altfel, nici nu vreau sa folosesc creme la plic cumparate din comert pt ca detest gustul. Ce altceva pot folosi? Merci

    • Ina, din pacate prajitura asta asa se face. Daca inlocuiesti cu altceva deja e…altceva 😀
      Crem Ole este o budinca ce se prepara la rece, nu stiu ce alta varianta ar fi acolo la tine.

  28. Stie cineva reteta de echler cum se facea pe timpuri cu vanilie si caco?

  29. mihaela ozcelik says:

    Buna .Vreau sa incerc prajitutura, la blat nu se pune faina?Multumesc

  30. COMAN DELIA says:

    Buna seara :-)! Am si eu o intrebare. Am facut astazi prajitura Krem a la Krem- sub forma de tort, dar glazura mi-a iesit f.lichida si mi-a curs in toate partile :-(! A ramas mai multa pe langa tort decat pe tort ;-)! Am respectat intocmai proportiile. Ce as putea face pe viitor? Va multumesc!

  31. Cred ca depinde foarte mult si de ciocolata ce o folosesti. Pentru glazura ar fi de preferat cea amaruie, iar la proportiile date nu va iesi atat de moale incat sa nu stea pe tort sau prajitura. Daca e foarte lichida ar trebui data la rece pana se mai „leaga” 😉

  32. Super buna prajitura,cu toate prafurile din ea ! Am facut-o de Craciun .Am mai facut si alte prajituri pe care sotul meu le-a testat,dar cand a mancat din Krem a la krem mi-a spus asta este a mea voi le mancati pe celelalte …… Eu am facut portie dubla pentru ca tava mea este mai mare si a iesit la fel ca cea pe care ai postat-o tu . Multumesc,pentru reteta !
    Cu drag,Nicoleta.

  33. ana maria ana says:

    Am incercat prajitura dar crema a iesit foarte moale.din ce cauza?frisca se bate separat iar praful cu laptele si apoi se amesteca intre ele?tu cum ai facut?

  34. ana maria ana says:

    Multumesc.o sa bat mai mult.acum ma apuc sa o fac din nou,si nu ma las pana nu imi iese ca cea din poza.

  35. Albusurile nu imi iese ca o bezea

  36. Buna as dori sa stiu ce gramaj are crema ole ?…unde locuiesc acum evident in alta tara,nu este asa ceva insa sunt acele prafuri pt budinca cu gust de ciocolata si vanilie.le pot folosi,multumesc..o zi buna!

  37. Vreau sa va intreb daca crem ole se adauga direct sau se prepara inainte cu lapte, cum scrie pe plic? Multumesc anticipat.

  38. Buna ziua! Azi am descoperit acest site si tot azi am incercat reteta prajiturii Krem a la Krem. Acum e in frigider,abia astept sa o gust diseara. Nu am avut dificultati prea mari in preparare(surprinzator,avand in vedere faptul ca nu sunt indemanatica deloc in bucatarie :)) ). In ceea ce priveste aspectul,prajitura este perfecta. De acum incolo voi mai incerca retete de pe site-ul dvs. Sunteti foarte buna in ceea ce faceti,asa ca va felicit!

  39. O întrebare am….frișcă de care?Dar unt?

  40. Acum fac și eu prăjitură. …sper sa îmi iasă ?

  41. Ma intreb daca pot folosi doar frisca la crema si sa inlocuiesc laptele???

  42. Felicitări Miha. Atâtea comentarii numai de bine iar prăjitura arată senzațional încât nu mă pot abține să nu o încerc și eu…La salariu, îmi iau ingredientele și mă apuc de treaba. Sper sa-mi iasă…daca nu,voi reveni cu întrebări! O zi bună! ???

  43. Tocmai mi am scris reteta! Arata delicioasa prajitura! O voi face si eu! O intrebare as avea! In cazul in care nu gasesc creme ole,se poate inlocui cu orice fel de budinca care se prepara la rece?va multumesc! Felicitari!?

  44. Buna . Daca nu am Crem Ole de ciocolata pt blat,pot pune 4linguri de faina si 2 de cacao? Am un singur plic de crema si este de capsuni ….Chiar vreau sa fac prajitura 🙂

  45. Bentan Crina says:

    Nu se pune praf de copt la blat?

  46. A iesit foarte bine cu frisca si lapte fara lactoza. La glazura am avut emotii, singura ciocolata amaruie de 100 g gasita fiind Schogetten, restu erau de doar 80g, dar s-a intarit glazura si nu au fost probleme. Multumesc pt reteta 🙂

  47. Buna ziua! Am o nelamurire, cum topesc ingredientele pentru glazura, pe baie de abur?

  48. Buna ziua. As putea sa folosesc Original Pudding cu Guts de vanilie in loc de Creme ole? Multumesc

  49. Am făcut acum mulți ani Krem a la krem de mai multe ori, dar n-am mai făcut-o de mult timp și am rătăcit rețeta în multele dosare cu rețete pe care le am. Așa că azi m-am apucat s-o caut la sursă. Am răsfoit multe pagini de prăjituri, de plăcere. Întotdeauna rețetele tale mi-au ieșit din prima. Astăzi n-am frișcă. Dar o s-o fac cât de curând că mi-am făcut singură poftă. Te sărut!

  50. Buna, cu ce pot inlocui plic de Creme Ole?? As prefera faina cu cacao, se poate si daca da ce gramaj e nevoie???

Dă-i un răspuns lui Bianca Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]