Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura-gratar cu branza

prajitura gratar cu branza

Sursa noastra de branzica este inepuizabila si in fiecare saptamana avem la masa branza proaspata si buna. Dar cel mai mult copiii se bucura daca le prepar cate-o prajitura cu branza sau papanasi si stiu sigur ca nu dau gres cu desertul zilei respective :))

Aluatul ce l-am folosit e cel de la prajitura cu mere, imi place foarte mult ca se face repede si e tare bun.

Prajitura gratar cu branza

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie confiata
  • 500-600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~700 g branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie confiata
  • 1 lingura gris pentru presarat pe foaia de aluat

Mod de preparare Prajitura cu branza:

Aluat:

Intr-un vas mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie, apoi mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen ce nu se lipeste de maini.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame  si mai adaugati daca este necesar.

Umplutura:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale, zaharul si coaja de lamaie confiata. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

  • In functie de cat e de uscata branza mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Pe masa infainata intindem in foaie subtire 2/3 din aluat. Intindem la marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard). Punem foaia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, presaram cu gris si punem uniform deasupra crema de branza.

Restul de aluat il intindem in foaie subtire, apoi taiem fasii inguste. Fasiile le asezam deasupra cremei de branza sub forma de gratar.

  • Am incercat sa fac aceasta prajitura la fel ca si cea cu mere, din 2 foi, dar foaia de deasupra se umfla prea tare si chiar daca prajitura este buna nu este prea aspectuoasa

prajitura gratar cu branza

Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

prajitura gratar cu branza

Pofta buna! 😉

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Ma bucur mult ca ai ajuns sa indragesti reteta de aluat atat de mult! Si mie imi place la nebunie, il am de la o doamna de 77 de ani, o fiinta extraordinar de buna si de blanda, calda si plina de iubire.
    Imi place tare mult cum arat cu grilajul deasupra, nu m-as fi gandit ca zaharul pundra o sa fie ca neaua doar deasupra aluatului! Minunata idee 🙂

  2. Tu dai prajiturica,eu vin cu laptele,bine???? ca era buna o bere rece dar nu am voie!!

  3. Este o prajitura foarte apreciata si de familia mea. Pup!

  4. Te ha quedado perfecto

  5. Frumos arata prajitura asta, culoarea e de vis! Pupici

  6. Multumim de reteta! Este foarte aratoasa prajiturica si musai sa incerc si eu pentru fiica mea. Adora dulciurile cu branza! Zi frumoasa!

  7. foarte gustoasa…iar de poze nu mai vorbesc!

  8. arata bine si asa prajitura, dar ca sa un se umfle foaia pera tare se inteapa cu o furculita in mai multe locuri

Dă-i un răspuns lui oana ciurea Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]