Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura frageda cu mere

Prajitura cu foi fragede si mere

Daca vreti o prajitura cu mere delicioasa neaparat sa testati aceasta reteta 😉

Prajitura cu foi fragede si mere

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 4 cani faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere:

Foi:

In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Aluat pentru prajitura cu mere

Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.

Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.
Am asezat prima foaie in tava (25/35 cm) unsa bine cu unt,am acoperit cu mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.

foaie de aluat pentru prajitura cu mere

Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.

prajitura cu mere

O prajitura intr-adevar frageda si cu un gust nemaipomenit de bun.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. Arata foarte super prajitura, mai ales cu etaj, foarte interesanta reteta si este salvata.

  2. Iar ma superi cuscra, cu dulciurile tale… offf, cum sa fac sa maninc ca tine si sa nu ma ingras… Servesc o feliuta virtuala, ca sigur slabesc…

  3. Multumesc Vicky de aprecieri si ma bucur tare mult ca ti-a placut! Te astept cu impresii despre ea,atunci cand o vei face.

  4. Cuscra,daca e numa virtula,poti servi si 2 feliute! :)))

  5. Woow ce bine arata! Super, felicitari!

  6. Multumesc Edith! Pup!

  7. De cand ai pus poza asta salivez .
    Saptamana asta sunt la dieta dar cea viitoare recuperam cu una bucata placinta 🙂

  8. arata excelent! ii pun gand rau! imi plac mult prajiturile cu mere! 😀

  9. miha,iar ai prajiturit o bunaciune!te pup!

  10. Lala,iti doresc multa vointa sa poti duce cura pana la capat! 😉
    Neaparat sa faci placintica,e tare buna si pentru pitici.
    Te pup!

  11. Diamond,multumesc!
    Si noua ne plac tare mult! 😉
    Te pup!

  12. De mult pofteam la o praji cu mere de genul asta. Ieri am executat-o si sunt foarte multumita de cum a iesit. Am modificat putin ingredientele in functie de ce am avut prin casa, am pus margarina in loc de unt si 2 pliculete de amoniu in loc de praf de copt. A iesit foarte buna!!!!Multumesc Miha pt reteta. Esti cea mai harnica bloggerita, zilnic vii cu retete noi. Te pup si iti doresc o vara superba

  13. Elisa,multumesc mult de urari si mai ales de complimente!

    Ma bucur nespus ca ti-a placut reteta! Cu siguranta o voi mai face si eu de multe ori,ne-a placut tare tare mult!

    Pup!

  14. Am facut prajiturica! Nu au iesit foile groase ca ale tale,pt. ca am folosit tava aragazului, cam mare.Data viitoare fac in tava mai mica. O bunatate, laudata de tot familionul! Te pup si multam pt.reteta!

  15. Flori,ma bucur tare mult ca v-a placut!

    Te pup si multumesc!

  16. foarte faina 🙂 bine ca am gait reteta aceasta ca arata minunataaaaa si in curan o sa o fac si pe asta :)) yamiii frumos blog ai p a

  17. Multumesc de aprecieri Anca!

  18. vreau sa fac si eu praj acum si nu stiu cata faina ai folosit!4 cani,aprox cat?

  19. Alina o cana cantareste cca 140-150 g faina.

    Bafta! Pup!

  20. multumesc miha ca mi-ai rasp!am vazut ca a facut si leo flori si m-am uitat acolo!Am pus 580-600g faina si a iesit perfect!multumesc mult pt reteta!Asa o facea si mami cand eram mica,darcu 2 foi!Chiar este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o!Multumesc pt reteta!te pup si LA MULTI ANI DE 8 MARTIE

  21. Minunata prajitura,ca de altfel tot ceea ce faci tu. Am facut-o si eu ieri.In graba am uitat sa calesc merele si n-a iesit la fel de aspectuasa ca a ta dar gustul a fost divin.Intr-adevar foarte frageda.

  22. Vio, arata super prajiturica ta. Ma bucur tare mult ca ai facut-o si mai ales, ca v-a placut.
    Multumesc!

  23. buna!imi spunneti va rog ce dimensiuni are tava?multumesc!

  24. Buna. Tava este de 25/35 cm

    Voi scrie si in reteta, multumesc.

  25. Crezi ca as putea folosi untura in loc de unt? Multumesc si felicitari pt retetele minunate!

  26. Irina, untura n-am folosit niciodata, desi am vazut multe retete cu rezultate excelente si din cate am inteles mult mai bun iese aluatul cu untura in loc de unt. Cred ca poti folosi, de ce nu, in fond? 🙂

    Si eu multumesc! :*

  27. retetele nu se pot salva? cum sunt la alte site-uri

  28. Super prajitura! O pregatesk neaparat Mulzumesk pentru recete foarte gustoase.

  29. Testata.Frageda foaia, doar ca cea de sus a crapat atunci cand am taiat-o(abia scoasa din cuptor).Compozitia de mere o cam lua la fuga dintre foi.In rest excelenta pentru gust si fragezime.

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]