Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura de casa cu mere

De ce sa arunci albusurile ramase de la alte preparate daca poti face o prajitura din albusuri absolut delicioasa? Chiar daca nu o vei prepara atunci pe loc, pune-le intr-o caserola si baga-le la congelator. Cand iti vine cheful de ceva dulce si bun, le decongelezi si pregatesti ori o prajitura din albusuri ori un chec pufos 😉

Pentru prajitura din albusuri cu mere am folosit reteta de la prajitura din albusuri cu visine 😉 Asadar, puteti folosi orice fructe aveti in casa si va plac voua intr-o prajitura 😉 Nici varianta cu nuca nu e de lepadat, sa stiti! 😉

Prajitura de casa cu mere

 

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere (in functie de marimea lor, atat cat sa acoperiti toata suprafata prajiturii)

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun merele curatate de coaja si taiate cubulete pe toata suprafata compozitiei pentru blat.

Se da la cuptor la foc mediu (150 – 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Prajitura din albusuri cu mere se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. O foarte binevenita reteta.Multumesc.

  2. Ar fi destul de dietica aceasta prajiturica, am de-a albusuri…ms. pentru reteta, acum stiu ce sa fac cu ele :)))

  3. Arata foarte bine !

  4. Are ceva dacă nu pun zahăr pudra ci simplu?

  5. gabriela says:

    astazi am sa o fac,sa vad cum iese. o sa pun merele taiate felii ca pt tarta.are cv?

  6. Veronica says:

    Super,am găsit o rețetă care ma salvat,am 10 albușuri in congelator și nu știam ce să fac cu ele,azi fac această rețetă minunată,mersi Miha pentru rețetă

  7. Foarte pufoasa!!!

  8. Eu am asezat merele taiate felii intre cele doua straturi de aluat. A iesit super! Nu M apucat sa fotografiez…deja s-a mancat!!!

  9. Tanasa Simona says:

    Am facut prajitura,a iesit foarte buna.Eu am taiat merele feliute, le-am stropit cu zeama de lamaie,un pic de zahar si scortisoara macinata.

  10. Buna
    Am incercat-o si e delicioasa!
    Recomand!
    Multumesc pt reteta#

  11. Super idee !Felicitari !

Lasă un răspuns la Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]