Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de cafea

prajitura cu nuca si crema de cafea

Reteta Prajitura cu nuca si crema de cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2-3 picaturi esenta de migdala marocana Dr Oetker
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de cafea:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet nesscafe 3 in 1
  • esenta de cafea Dr Oetker
  • Pentru krantz:
  • 100 g zahar brun
  • 100 g miez de nuca

Azi avem o reteta de prajitura cu nuca si crema de cafea. O prajitura ce am facut-o mai mult din dorinta de a manca ceva bun. Dar a fost atat de bun incat nu pot sa nu v-o recomand si voua. Se face foarte simplu si usor si s-a votat in unanimitate sa o trecem pe lista cu prajituri de casa pentru Paste 😉

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de cafea:

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esentele si tunam peste bezea. Mixam usor, la viteza cea mai mica a mixerului, pana la omogenizare. Adaugam nuca macinata si faina si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25  de minute, pana blatul se rumeneste usor si este ferm la atingere. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia de oua se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare.

  • Crema are tendinta sa se „taie”. Daca se intampla acest lucru puneti din nou cratita pe baia de abur si amestecati bine. Crema se va repara imediat 😉

Adaugam nesscafe-ul nedizolvat si esenta de cafea si omogenizam.

  • in loc de nesscafe 3 in 1 se poate folosi orice fel de cafea solubila aveti si va place

Punem crema peste blat si dam la rece pana preparam krantz-ul.

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam miezul de nuca si amestecam bine, atfel incat miezul de nuca sa fie bine acoperit cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit se taie grosier cu cutitul, apoi se presara peste prajitura.

  • in loc de zahar brun se poate folosi si zahar alb
  • nucile caramelizate se pot pune intr-o punga mai groasa si se bat cu ciocanul de snitele

Pofta buna! 😉

prajitura cu nuca si crema de cafea

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. va rog sa mentionati ce varianta de copt alegeti la cuptor…ex incalzire sus-jos,cu ventilatie,incalzire jos,,am un cuptor electric din asta cu mai multe optiuni(cu cat are mai multe cu atat e mai complicat) si nu reusesc sa gasesc cea mai buna varianta de coacere la prajituri…cu ventilatie se rumeneste imediat si nu stiu daca se si coace..incalzire jos prinde prea repede partea de jos a prajiturii…ce mai.. e complicat

    • Eu folosesc ventilatia cu incalzire sus-jos.
      Cea mai buna varianta o vei gasi… incercand 🙂 Daca se coace prea repede mai redu din temperatura, daca se coace prea tare in partea de jos mai ridica tava un nivel… Fiecare cuptor e diferit si doar exersand vei descoperi ceea ce poate sa faca.

  2. Foarte buna! Excelent sfatul cu repuberea la abur pentru crema taiata! Multumesc 🙂

Lasă un răspuns la Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]