Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

prajitura cu nuca si ciocolata alba

Prajitura cu nuca – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru finisare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉

O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si sub forma de tort, daca aveti nevoie de un tort aniversar ;

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:

Blat pufos cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru prajitura cu nuca:

Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu 200 ml smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema de ciocolata alba bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca

Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Amestecam crema de ciocolata alba cu crema de branza si mixam usor pana la omogenizare.

Blatul racit se taie in 3 parti, crema se imparte in 2 si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Inainte de a o portiona o „imbracam” in frisca batuta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba ati incercat-o? 😉

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Cum sa nu ai pofta la un asemenea deliciu?

  2. Delicioasă!

  3. Cum sa nu gatesti un asemenea desert! Abia astept sa vad cum imi iese . Revin cu parerea sincera !

  4. Super pufoasa 🙂 Trebuie incercata !

  5. Arata foarte bine !! Oricand cu mare drag as manca asa ceva!!

  6. Cristina B says:

    Cred ca o sa iese fff buna, dar am o nelamurire , in crema se pune 400 sau 200 ml de smantana?
    La ingrediente sunt 400, la mod de preparare 200???

    • Mai departe in modul de preparare am scris: „Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa” 😉

  7. desi nu imi place ciocolata alba, prajitura asta e grozava

  8. Buna…pentru tort insisopam foile?multumesc..

  9. As putea coace 3 foi de blat !!?? Mi-e teamă că nu-l pot tăia ca lumea in 3 buc !!! F fain arata si crema cred ca e grozava!!!

  10. Radu Nicoleta says:

    Ce fel de smantana pt frișcă?

  11. Buna. Ce fel de crema de branza folositi? Merci

  12. Cristina says:

    Minunată este o prăjitură fina cu o crema delicioasă deci pe buna dreptate EXTRAORDINARA mulțumim pt rețete!!!

Dă-i un răspuns lui Cristina Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]