Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu magiun si nuci

Prajitura cu magiun si nuci

M-am apucat zilele trecute sa fac prajitura cu mere, prajitura ce o fac ori de cate ori am ocazia si multe mere la dispozitie. Pe cand faceam aluatul mi-a venit minunata idee 😀 de a face prajitura cu magiun. Nu, nu m-am apucat sa fac gemuri si dulceaturi, dar mama mea face cel mai bun magiun de prune :)) si aveam ceva borcane bine puse la pastrare. Am pus si niste nuci, iar de spartul lor s-au ocupat copiii, bucurosi fiind ca pot ridica nivelul de zgomot din casa :))))

Prajitura cu magiun si nuci

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de 400 g magiun de prune
  • nuci tocate, cat sa acopere toata suprafata prajiturii

Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci:

Aluat:

Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.

  • magiunul de prune se poate inlocui cu gem de prune sau orice alt gem va place
  • miezul de nuca il puneti intr-o punga mai groasa si il bateti putin cu ciocanul de snitele. Dureaza si mai putin decat daca l-ati taia cu cutitul si evitati si sa faceti prea multa mizerie
  • catitatea de magiun o puteti ajusta in functie de gustul vostru. Puteti pune mai mult sau mai putin… vedeti voi! 😉

Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu magiun si nuci

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce-mi plac prajiturile cu magiun si nuci!!! Cu siguranta o sa o fac si eu, Miha! Cum sa nu iubesti toamna cu astfel de prajituri?!?!? <3

  2. O farfurie plina vreau cu aceasta prajitura pentru ca imi place foarte mult!

  3. arata foarte bine! as vrea sa o incerc si eu. care sunt cantitatile de ingrediente?

  4. Ma inscriu si eu pentru doua felii 😉

  5. O prajitura de savurat toamna!
    Ce buna trebuie sa fie..

    P.S. in reteta nu vad ingredientele

  6. Daaa, da…si eu vreau o felie pentru ca iubesc atat nucile cat si magiunul de casa 😉 Te pup

  7. Multumesc, pentru rețetă. A ieșit delicioasă 🙂

  8. Lisu Diana says:

    trebuiesc dublate ingredientele,cum sunt redate aici nu ajung pt.oprajitura.

    .

  9. Lisu Diana says:

    eu am facutcu;2 ous,10 linguri zahar 10linguri lapte,10linguri ulei,2plicuri praf de copt si faina cat cuprinde.

Dă-i un răspuns lui Rocsy Ciobanu Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]