Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Dulce de Leche

Am descoperit de curand ca in Auchan este lapte condensat indulcit. Mi-am luat cateva 😀 cutii, sa fie… Am stiut din prima ca vreau o prajitura cu gust intens de dulce de leche, astfel ca nu am adaugat prea multe ingrediente in delicioasa crema. Va recomand sa treceti aceasta prajitura pe lista voastra de retete de incercat si sa o faceti cat mai curand. 😉 Pe mine m-a ajutat sa-mi incarc bateriile pentru saptamana ce tocmai a inceput! :))

prajitura cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (400 g)
  • 2-3 linguri lapte evaporat/condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 g gelatina

Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche:

Intai de toate am preparat Dulce de Leche dupa metoda ce v-am aratat-o AICI.  Am fiert cutia de lapte (nedesfacuta) intr-o cratita cu apa timp de 2 ore, apoi am lasat la racit.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se bate pana se obtine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti.

Crema:

Gelatina se pune intr-un castron si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se hidrateze timp de 10 minute.

Punem dulce de leche intr-un castron si adaugam putin lapte evaporat, atat cat sa obtinem o crema omogena, sa o putem amesteca. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. O rasturnam in castron peste dulce de leche si omogenizam bine cu mixerul.

Topim gelatina pe baie de abur (sau la microunde pentru cateva secunde). Luam cateva linguri de crema si amestecam cu gelatina calda, amestecand energic. Acum amestecam cele doua compozitii.

In tava in care am copt blatul punem un blat, 2/3 din crema si acoperim cu cel de-al doialea blat. dam la rece pana se intareste crema. Scoatem prajitura pe un platou, acoperim cu restul de crema si presaram cu ciocolata rasa.

Daca va plac prajiturile insiropate puteti face un sirop simplu de apa cu zahar caramelizat cu care sa umeziti foile de blat.

Pofta buna!

prajitura cu dulce de leche

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

49 Comentarii

  1. Au in Auchan asa ceva?!!?!?!? Suuuper! Iar prajiturica asta e un motiv in plus sa imi iau cateva cutii de rezerva 🙂

  2. vai ce bine arata!! Miha…bine te-ai gandit sa incepi saptamana cu asemenea deliciu 😉 Pupici

  3. Ce buna tre’sa fie! : x
    Arata tare bine.

  4. Minunata prajiturica!!
    Miha draga mea pana la urma ce este dulce de leche???de cand tot intreb pe ici pe colo,dar nimeni nu-mi da atentie!!am si eu lapte condensat dulce;asta este???
    Pup!!

  5. Imi place orice cu dulce de leche, e divin la gust 🙂
    Trebuie sa mai cumpar si eu niste lapte condensat.

  6. sunt fan lapte condesnat ca sa nu mai spun de dulce de leche. am o cutie cumparata pentru degustare din bulgaria a fost in jur de 6 lei la 375 de gr si este foarte bun. imi poti spune cat costa in auchan ?

  7. o minune de prajitura!

  8. Miha Ela says:

    Buna,buna,buna!!!!

  9. Pacat ca la noi in Valea Jiului nu se gaseste asa ceva.As fi facut si eu prajitura asta minunata.

  10. buna
    si mie imi place dulce de leche, ne poti spune mai exact unde in auchan ai gasit aceasta minunatie? la ce raion? eu tot cautat dar n-am dat peste aceste cutii.

  11. Multumesc Miha si te pup;stiam eu ca tu ma vei lumina!!!

  12. In Iasi este in piata Alexandru la 5,5ron la moldoveni si se numeste Don Ration o cutie maro si nu mai trebuie fiarta este excelenta .

  13. m-am sucit prin tot radinul de cafea de nici sa fi gasit lapte condesant. ce am vazut a fost doar lapte condensat la sticlute neindulcit pt cafea. din cate stiu eu pt prajituri tre sa caut la cutie indulcit.

  14. Am facut prajiturica sambata seara si a iesit bine .Doar ca eu am pus 10gr. de gelatina ca mi se parea cam subtire crema .merge facuta si ca tortulet numai ca se mananca prea repede.multumesc de reteta.

  15. Am facut si eu crema asta la tortul pe care l-am pregatit de ziua sotului. A fost foarte apreciata! Multumesc MIHA!

    Anca, din IASI.

  16. Buna…am incercat sa fac aceasta prajitura..dar nu stiu de ce dupa ce l-am mixat dulcele de leche s-a facut subtire…imi puteti explica unde am gresit mai exact?am lasat crema la frigider dar nu s-a ingrosat si toata crema a fost absorbita de blat….
    Va multumesc!

    • Buna ziua Mariana.
      Imi poti spune mai exact cum ai procedat? Cat lapte evaporat ai turnat peste dulce de leche? Dulce de leche l-ai preparat tu sau ai avut gata preparat din comert? Esti sigura ca n-ai uitat sa incorporezi gelatina? Ma gandesc ca oricat ar fi de moale, gelatina incheaga compozitia respectiva

      • am luat doua cutii de la Nestlé de 375 g si le-am lasat la fiert vreo 3 ore aproximativ….cand s-au racit am desfacut cutiile si le-am mixat un pic( nedumerirea mea e de ce dupa ce am mixat aceasta crema-de altfel cu un gust foarte bun- s-a inmuiat?? nu am mai adaugat deloc lapte evaporat

  17. Buna…iti scriu din nou…si desi prima incercare nu mi-a reusit..sunt bucuroasa de faptul ca nu m-am lasat si am mai incercat o data…si e chiar foarte buna aceasta prajitura…

  18. 🙂 am o intrebare…in decembrie este ziua de nastere a sotului si trebuie sa fac cateva prajituri…m-am hotarat sa o fac pe asta…care prajitura mi-ai mai recomanda? ar merge si ceva fursecuri? sau…
    P.S astea trebuiesc duse la colegii/ele lui de servici..si am ceva emotii…:). Multumesc anticipat 😉

  19. vreau sa te intreb doua lucruri:
    1.As vrea sa fac prajitura asta intr-o forma dreptunghiulara(30/22) e ok daca dublez cantitatile? ar iesi bine? tu ce spui?
    2. Cate foi de gelatine reprezinta 5g de gelatina?
    Astept raspunsul tau…multumesc mult

  20. Eu sant in italia,as incerca sa fac prajitura,lapte condensat indulcit as avea,dar ce este laptele evaporat(condensat)???

  21. Buna seara! Ce este laptele evaporat si cu ce se poate inlocui in reteta respectiva? Multumesc mult!

  22. As mai avea o intrebare: la o tava de 26 cm diametru ce cantitati ar trebui sa folosesc? Din nou multumesc!

  23. Multumesc mult pentru raspunsuri Miha! Miine e ziua cea mare,il fac pentru un colectiv de serviciu. Imi asum toata responsabilitatea pentru bunatatea aceasta de prajitura, sper sa-mi iasa bine!

  24. Multumesc mult pentru raspunsuri Miha!

Dă-i un răspuns lui Eugenia Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]