Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de lamaie

Aceasta prajitura cu crema de lamaie este pur si simplu minunata. Un blat pufos de pandispan si o crema delicata de lamaie… nimic nu poate fi mai bun, decat poate o prajitura cu ciocolata. :)))) Este foarte usor de facut si a intrat imediat in topul meu cu retete de prajituri. 😉

prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.

Daca o sa considerati necesar, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.

In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie.

Blatul bine racit se taie in doua. Pe unul din blaturi se pun 2/3 din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat si „ornam” cu restul de crema.

Prajitura cu crema de lamaie se da la rece pentru vreo ora… doua… trei… cat rezistati sa o stiti acolo in frigider. :)))) Cel mai bine se taie a doua zi! 😉

prajitura cu crema de lamaie

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Faina prajiturica ai facut Miha, si pozele sunt tare faine si ele! Te pup

  2. Garantez ca e buna ;;)

  3. Cu siguranta un Deliciu! Hugs

  4. Cu siguranta delicioasa!

  5. Privit :)yum ..plecat ca sînt in dieta:)Arata tare bine!

  6. Excelenta prajiturica. Imi place mult blatul auriu cu crema aceea alba.
    Duminica frumoasa!

  7. Ci buuuuuuuuuun , de parca tu ai putea face ceva si sa nu fie bun… :d

  8. Arataaa, yami, yami 🙂 !

  9. Si ceva care nu ingrasa te rog !

  10. cristina says:

    O prajitura care merge bine in zilele calduroase. delicioasa,multumesc

  11. Toate bune si frumoase, prajitura chiar a iesit gustoasa, insa nu mi-a crescut deloc blatul. Nu stiu unde am gresit :(. Mai incerc!

  12. Lingurile cu faina se pun trase sau cu varf?

  13. Erata : rase in loc de trase

  14. turturean estera says:

    Daca nu se pune amidon an crema are ceva?

Dă-i un răspuns lui Buburuza Bubu Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]