Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si blat de orez

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si blat de orez este o prajitura delicioasa, ce va merge de minune acompaniata de un Latte Machiatto. Ce mai! rasfat total… :))

Prajitura cu blat de orez expandat

Ingrediente

  • Pentru blatul de orez:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g lapte condensat
  • 35 g orez expandat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina
  • 125 g mascarpone
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blat pufos:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de orez:

Blat de orez:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si se niveleaza cu lingura. Se da la rece pana pregatim crema.

  • Daca nu aveti tava detasabila puteti folosi si o tava normala, doar sa puneti folie alimentara, sa fie usor de scos.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit putin punem gelatina bine stoarsa de apa si amestecam bine pana la dizolvarea acesteia. Compozitia se da la rece pentru cateva ore, pana se raceste bine si incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi incorporam mascarponele mixand energic.

Dam deoparte 150 g din crema si amestecam cu 1 lingura cacao neagra.

Blat pufos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Peste blatul de orez turnam crema de ciocolata alba, apoi cea de cacao si acoperim cu blatul de pandispan. Dam prajitura la rece pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu crema de ciocolata

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. Ce interesant ;;)
    Pup Mihu. Sanatate!

  2. uaaaaaaa cate dulciuri bune faci felicitari

  3. Tare imi place cum arata si sigur e si gustoasa. pup

  4. J’en salive juste de regarde, je peut passer chez toi pour le café ??????, dit oui….

  5. Arata foarte bine… hmmm….

  6. Ce bine arata!!!xoxo

  7. O reteta interesanta, in special ca imi place orezul expandat!

  8. Delicioasa! Unde ai gasit orez expandat?

  9. Multumesc Gabi draga! :*

  10. Anonim, multumesc frumos! Ma stradui si eu! :))

  11. Timea, e foarte buna, noua ne-a placut. Pup si week-end placut!

  12. Beth, te astept cu drag! :*

  13. Interesanta ! 🙂 Arata foarte bine.

  14. Multumesc cuscra! Arunc vreo 2 bucati inspre tine? :))

  15. Multumesc Carmen! :X

  16. Multumesc Teo! :*

  17. O sectiune tare delicioasa!!! vreau si eu!! Pupic!

  18. Raluca, orez expandat am cumparat din Kaufland, raionul de cereale. Este orez expandat simplu, fara arome.

  19. interesanta!!!merita salvata si apoi prestata!!!te pup!

  20. Multumesc Mirela! :*

  21. Multumesc Adela! Pup si week-end placut! :*

  22. Arata excelent Miha!!!!!!!!un sfarsit de saptamana linistit!!

  23. Mai Mihaita , tare bunaciune ai facut !
    Wk frumos !

  24. Week-end frumos si tie Aziz-ule drag! :*

  25. Diana draga mea…multumesc frumos! Week-end frumos si tie! :*

  26. Foarte bine arata!Cred ca e tare buna!Iti doresc o seara frumoasa!

  27. Interesanta reteta !!! Felicitari !!

  28. Miha draga,multu pentru aceasta reteta.Am o punga mare de orez expandat si nu stiam la ce dulciuri sa-l folosesc.pup.xoxo

  29. Anonymous says:

    oooooooooo dar ce putina iese. Pai asta o mananc singura

  30. E putina, dar destul de consistenta. 😉

    Daca vrei sa dai si la musafiri :)))) dubleaza cantitatile.

  31. cam cata iese ca sa stiu daca dublez cantitatile sau nu 🙂 o fac pt mine si sotul meu :))

  32. Prajitura e facuta intr-o tava mica, de 20/20 cm. Dar fiind destul de consistenta, zic eu ca ajunge pentru 2 persoane. 😉

  33. aham, ok o sa vad, o sa fac pentru inceput cu cantitatile cele din reteta 🙂 si vad apoi daca trebuie dublate sau nu 🙂

  34. Buna! se poate pune peste blat o glazura de ciocolata neagra? 🙂

  35. Multumesc pt promptitudine 🙂

  36. buna,
    se poate folosi orezul expandat rondele? daca in rup in bucati, oare se desface bob cu bob???
    multumesc

  37. Andra says:

    Daca nu am foite de gelatina,ajunge un pliculet de 10g de gelatina granule? Vreau sa fac prajiturica de Pasti. Multumesc.

  38. Andra says:

    MI-am trecut pe lista de cumparaturi, cantitatile dulblate. Multumesc mult:)

Dă-i un răspuns lui Anonymous Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]