Carne de vita nu prea gatesc, una ca nu prea le place copiilor si alta ca ma cam tem de ea :))) Nu pentru ca ar fi fioroasa, ci pentru ca risc sa nu-mi iasa moale si suculenta. 🙂 Dar cum am primit niste carne bio si din sursa sigura si cum calul de dar nu se cauta la dinti :)) mi-am luat inima-n dinti si iata cea mai delicioasa placinta cu cartofi si carne pe care am putut sa o fac pana acum. Daaa…cam modesta sunt astazi! :)))))
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 100 g cascaval
- sare si piper
- Pentru umplutura:
- 500-600 g carne de vita
- 1 ceapa
- 1/2 capatana de usturoi
- 1 morcov
- 1/2 conserva rosii in suc
- 1/2 pahar vin alb sec
- 1 ou
- sare si piper
- busuioc verde
- patrunjel verde
- fulgi de ardei iute
- Pentru sosul Bechamel:
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 200 ml lapte
- nucsoara
- sare si piper
Mod de preparare Placinta cu cartofi si carne:
Stratul de cartofi:
Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Umplutura:
Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-au inmuiat putin se adauga carnea tocata si amestecand continuu se prajeste pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga rosiile din conserva, cu tot cu suc, si vinul. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea este bine fiarta si scade toata zeama din tigaie. Avem grija sa amestecam din cand in cand si sa condimentam dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Aproape de final adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem oul si omogenizam.
Sosul Bechamel:
Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnand laptele cate putin, pana compozitia se „desface”. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase, nu foarte mult, atat cat sa devina consistent, dar sa curga.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem compozitia de carne. Nivelam, turnam sosul Bechamel, apoi acoperim cu compozitia de cartofi.
Dam vasul la cuptor la foc mediu pana placinta se rumeneste uosr deasupra.
Se serveste calda, dar e buna si rece. Dupa racire se si poate felia. 😉
Super bunatate ne-ai adus astazi.Bravo!
Multumesc Rocsy! >:D<
Arata foarte bine bravo Miha.
Apetisanta si ,cu siguranta delicioasa!Pupici Miha!
Cred ca-i un deliciu … bv , Miha si ms ptr idee
Arata excelent! =D>
offf, ce dragalas e vasul!!!!
Arata super placintica ta! si imi place mult si tavita de tarta! :-*