Mancaruri cu peste / Retete culinare

Plachie de crap

Ingrediente

  • 4 bucati mari de crap
  • 2 rosii
  • 1 cutie rosii in suc
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • sare si piper
  • cimbru

     

  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • cateva linguri de smantana
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • cateva linguri  faina alba si ulei pentru prajit

Daca ieri v-am propus un peste la cuptor cu rosii si lamaie si inca mai stati pe ganduri daca sa-l preparati, iata ca azi vin cu inca o propunere pentru meniul de maine, reteta de plachie de crap, pentru cei ce au tinut post si au dezlegare la peste. Si nu numai…

O reteta grozav de buna, ce trebuie neaparat sa o incercati…:) E atat de buna, ca inainte de a spune „saru-mana pentru masa” te gandesti bine daca sa mai ceri o portie. :))

Mod de preparare Plachie de crap:

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.

Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine n-are mofturosi la masa).

Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei si 1 lingura cu apa calim usor, pana se inmoaie, ceapa si ardeiul. Saram si piperam dupa gust.

Separat, calim ciupercile in putin ulei, pana scade zeama lasata de acestea. Stingem cu vin si mai lasam sa fiarba cateva minute.

In tava pe care o vom pune la cuptor punem un pat de legume, asezam deasupra bucatile de peste si acoperim cu un strat de ciuperci. Turnam deasupra rosiile pasate cu tot cu sucul din conserva si acoperim cu feliile de rosii.

Saram si piperam din nou, dupa gust, si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Intre timp pisam usturoiul si-l amestecam cu boia de ardei, patrunjel si smantana. Turnam amestecul de usturoi deasupra pestelui din tava si dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Aceasta plachie de crap se serveste calda cu mamaliguta.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Arata minunat!
    O primavara frumoasa si relaxanta sa ai!
    Coltisor de Rai

  2. Excelent arata!Wauuuuu,ce pofta mi-ai facut!

  3. Wooow! Super! Ne innebunesti de pofta!

  4. o mancare tare buna ! imi place plachia atat de mult, incat ciupercile nu pot decat s-o innobileze.

  5. Superbe reteta….superba prezentare!!!!O duminica minunata!

  6. Multumesc fetelor! Va imbratisez cu drag!

  7. Mamaaaa ce bine arata!

  8. Mmm, peste, preferatul meu:)Grozav de bine, arata plachia!Pup!

  9. Tare bine arata! pup

  10. Moama mia, eu sunt innebunita dupa plachia pe care o facea bunii meu. Mi-ai trezit amintiri!

  11. Buna rau !!!Si ce bine arata!!!

Dă-i un răspuns lui Rocsy Ciobanu Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Mod de preparare Dorada la cuptor: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece. Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]