Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pilaf cu carne si rosii

Mancarurile cu orez sunt preferatele copiilor. Si profit astfel sa mai „ascund” cate 1 leguma…2…3… :))) Si cu toate aceastea, n-as putea nicicum sa fac pilaful de post, caci fara carne parca orezul nu mai e asa de bun. :)))

4 copanele de pui
1 cana orez
1 ceapa
1 morcov
1 bucata radacina telina
2 rosii
1 pahar suc de rosii
sare si piper
patrunjel verde
Copanelele se curata, se spala si se prajesc usor in ulei bine incins. Se adauga ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, rosiile oparite, curatate de coaja si tocate marunt sau date prin blender si se calesc usor. Se stinge totul cu sucul de rosii si apa, apoi se adauga si orezul spalat si scurs. Se potriveste gustul de sare si piper.

Se da la cuptor la foc mediu, pana scade zeama si orezul se umfla. Cu putin timp inainte de a scoate din cuptor se pune patrunjelul verde tocat si se omogenizeaza.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ce rea esti cu fraza de inceput:))
    Adica vrei cand pap orez sa ma gandesc ca-i mai bun a lu’ Miha ca are si carnita?:)))

  2. Si baietelului meu ii place genul asta de pilaf…asa ca stii tu ce spui acolo..
    Arata apetisant Miha.

  3. Anonymous says:

    foarte bun,Miha! ai incercat vreodata sa faci pilafurile cu supa de pui? sant divine! un salut, mihaela

  4. Multumesc Antonina. :*

  5. Gabi, nuuu…Spui ca a lu’ Miha e cahhhh…:)))

  6. Mihaela, n-am incercat cu supa. Aia o papam pana acum separat. :)) Cu fidea sau cu galuste. Dar voi incerca. 😉 Multumesc! :*

Dă-i un răspuns lui Bianka Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]