Dulciuri / Retete de prajituri

Papanasi

Aveam niste branza de vaci in frigider ce se cerea imediat folosita. In prima faza am fost tentata sa fac niste papanasi asa cum se mananca prin alte parti, adica aia ce seamana mai mult cu gogosile. :)) Pana la urma i-am facut asa cum stiam ca sunt foarte buni, asa ca in Moldova. 🙂

Foarte usor de facut si deliciosi, se pot servi cu miere, cu dulceata sau cu smantana indulcita. Un deliciu! Si doar ce au mancat stiu ce vreau sa spun!

Ingrediente

500 g branza de vaci bine scursa
2 oua
2 linguri zahar
1 lingura zahar aromat cu lamaie
75 g faina
1 praf de sare
1/4 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

Punem branza intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine cu o furculita, pana se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa obtinem o compozitie legata, ce se dezlipeste de castron. Daca mai este necesar se mai adauga putina faina.

Pe masa bine infainata se formeaza papanasii. Se ia cu lingura din compozitie, se tavaleste prin faina formandu-se o bila, pe care mai apoi o aplatizam usor.

Se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins. Nu i-am prajit in baie de ulei, ci am pus atat cat sa fie o pelicula subtire pe fundul tigaii.

Se scot pe hartie absorbanta si se servesc calzi.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha imi plac mult cum i-ai facut! La 500 g branza, 75 g faina, parca le si simt gustul! Deliciosi!

  2. Astia sigur nu-s gogosi ;). Eu fac des papanasi fierti, dar cred ca ar trebui sa incerc si varianta moldoveneasca, ca prea bine arata. Pupici!

  3. Si eu am niste branza in frigider, mi-ai dat o idee….ca de obicei. Multumesc!

  4. Hmmmm, deliciosi…mie-mi plac cu smantana si dulceata 🙂
    Pupici

  5. De multi ani nu am facut papanasi asa ca la noi in Moldova, dar stiu sunt de apetisanti!

  6. Da,ma! Astia-s papanasi! :))))
    >;d

  7. Va admiram foarte mult munca si produsele.Totul arata delicios.Felicitarile noastre

  8. ce apetisanti sunt!

  9. gata i-am facut 😀 super buni !

  10. Multumesc mult Miha!
    Incerc sa i fac,poate. Mi reusesc.

Dă-i un răspuns lui Ancuta Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]