Prajituri / Retete de prajituri

Pandispanul amorezat

Pandispan
Pandispan

Avem nevoie de:

* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* vanilie

Albusurile se separa de galbenusuri.

Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor.

Aluatul rezultat il punem intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba scobitorii.

Blatul copt si racit se taie cu forma de inimioara si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Pofta buna si…iubiti-va mult! :))

Tags: ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. M-am indragostit, da, da… de prajiturica ta… da, da, da, da…
    Sa fii iubita, draga mea !

  2. Multumesc draga mea! Pup!

  3. Miha , iti doresc o zi plina de iubire si iau si eu o inimioara de asta apetisanta…
    Le-ai decupat cu formele ?:)

  4. ce frumos, ce bine arata, vaii 🙂

  5. O ce bine arata!defapt ca totdeauna!
    Sa fii iubita!

  6. ti-au iesit dare tare dragalase inimioarele iar denumirea m-a facut sa zambesc.iti doresc sa fii iubita!

  7. DAR PRAF DE COPT NU SE ADAUGA??

  8. Daca albusurile sunt batute foarte foarte bine, apoi sunt incorporate usor in compozitie, fara ca aceasta sa se lase, nu este necesar. Dar… daca vrei sa fii sigur(a) de reusita si sa nu ai emotii poti pune si praf de copt. 1 lingurita este suficient.

  9. foarte frumusele inimioarele,am de gand sa le fac si eu pt sotul meu de valentine’s day,spune-mi te rog mai exact la cate grade sa fie cuptorul?ms

  10. Buna. Pandispanul se coace la foc mediu, 180-190 grade.

    Multumesc!

  11. Wuauw!!!! merveilleux ces petits coeurs, j’adore bravo pour ton imagination, il sont moelleux!

    Bisous

  12. Arata minunat amorezatul tau! Sa ai o zi indragostita tare…puuup!

  13. Multumesc Ruxy! Asemenea si tie! :*

Dă-i un răspuns lui Anonymous Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]