Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu crema

Paleuri cu crema

 

Ingrediente

  • Pentru paleuri:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru nuci caramelizate:
  • 100 g zahar
  • ~100 g miez de nuca

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu nuci caramelizate. Buuune, pe cuvant! 😉

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate:

Paleuri:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.

  • In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie

In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.

  • Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt

Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.

Umplutura:

Se mixeaza smantana pentru frisca pana prinde consistenta. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma. Se da la rece pana la intrebuintare.

Pentru nucile caramelizate topim zaharul la foc mic, pana capata o culoare usor aramie. Se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, astfel incat toate nucile sa fie „imbracate” in caramel. Se rastoarna apoi pe o bucata de hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce caramelu s-a racit foarte bine si s-a intarit se pune in robot si se marunteste.

Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua. Marginile se tavalesc prin nucile caramelizate.

Pofta buna! 😉

Paleuri cu nuci caramelizate

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va invit sa incercati si reteta de Paleuri cu ciocolata (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. draga mea, eu, o cititoare a retetelor tale de a lungul anului, doresc sa ti adresez cu ocazia sarbatorilor, craciun fericit alaturi de cei dragi tie si multa sanatate!

Dă-i un răspuns lui cozia Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]