Dulciuri / Retete de prajituri

Napolitana cu caramel

Foi Lica cu caramel si nuca

Va mai aduceti aminte de caramelul acela curgator? :)) Eu am ramas cu gandul la el si dupa cateva zile de of-uri si suspine :)) m-am hotarat sa-l fac din nou. De data aceasta in alta varianta. Rapida si simpla.

Foi de napolitana cu caramel

Foi Lica cu caramel si nuca

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 foaie de napolitana
  • ~100 g miez de nuca prajit

Mod de preparare Napolitana cu caramel:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.

Caramel cu nuca

Se lasa sa se racoreasca.

Foaia de napolitana o taiem in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece pana caramelul se intareste, apoi se portioneaza.

Napolitana cu caramel si nuca

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. Ce buna idee!
    Ii povesteam Ancai ca mi-am facut numai caramelul ca sa-mi fac pofta :))
    Fain arata!

  2. Anonymous says:

    aiiiiii ce buna idee cred ca e deliciasa numai bine

  3. Arata bine de tot… ma tot intreb cand ai timp sa faci atatea, stiindu-te si cu doi copii. Bravo tie!
    Te pup!

  4. Imi inchipui ce bunaciune e, la napolitana ma refer! :))

  5. Asta trebe so fac si eu minunat

  6. arata grozav!imi plac prajiturile cu caramel.tare mai esti harnicuta !

  7. ah ce buna-i prajitura asta,pacat ca eu aici nu gasesc foi,felicitari

  8. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
    O zi placuta !

  9. Super napolitanele. Dar eu trebuie sa abtin din a le face. bebele meu e prea mic pt asa ceva si sa fac numai pt mine si sotu…..neeaaahhh
    Apropo…am facut aluatul!! E bestial de fain si bun…Anul asta cu el fac cozonacii…Mersi fain Miha

  10. Anonymous says:

    Frisca lichida este smantana lichida (fara zahar)?
    Kimi

  11. Anonymous says:

    Ce frisca lichida ai folosit?
    Multumesc, Kimi.

  12. Kimi, da…am folosit smantana lichida pe ntru frisca. Dar se poate folosi si frisca lichide vegetala.
    Am luat smantana din Kaufland, Viam scrie pe cutie.

  13. Alina, ma bucur ca ti-a placut. Eu astazi am facut cu acelasi aluat un cozonac cu branza dulce de vaci. Foooarte bun, dar n-am avut timp si nici dispozitie pentru poze. Poate data viitoare.
    Pupici! :*

  14. Multumesc mult de invitatie Mimmi!

  15. Yaya, multumesc.
    Mare pacat ca nu gasesti foi acolo la tine.

  16. Pansy, multumesc.
    Sunt harnicuta zici? Neeee…doar cateodata. :)))

  17. Multumesc Bianka.
    Daca o sa faci acest desert sigur n-o sa-ti para rau. 🙂

  18. Multumesc Natalia.
    Hi hi…as fi vrut sa nu fi fost vb de napolitane. :)))

  19. Multumesc Gabriela!
    Sa stii ca uneori ma intreb si eu asta. :)))

  20. Anonim, multumesc!
    E bun, merita incercat. 🙂

  21. Gabi, multumesc.
    Si mie de ce nu mi-ai spus? :)) Si? Cum a fost? Ti-a placut?

  22. Mihule, azi am facut caramelul si l-am amestecat cu popcorn.
    O nebunie!!!!

  23. He publicado tu post en Mis favoritas de esta semana, espero que te gusten, puedes verlas en http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-14-2011.html

  24. Anonymous says:

    pff

  25. Anonymous says:

    ai gustat si e atat de buna

Dă-i un răspuns lui pansy Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]