Inghetata

Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

* Blat bezea:

* 6 albusuri
* 200 g zahar
* 1 lingura zeama de lamaie
* esenta de vanilie


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.

In tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde un strat uniform de bezea si de jur imprejur se spriteaza o bordura cu „moturi” 🙂

Tava se da la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana bezeaua incepe sa se aureasca, in jur de 3-4 ore. Blatul de bezea va trebui sa fie uscat si crocant.

* Inghetata de ciocolata cu menta:

* 3 galbenusuri
* 100 g zahar
* 2 linguri cacao
* 50 g ciocolata amaruie
* 50 ml sirop de menta
* 250 ml frisca
* 200 ml lapte

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si cacao, se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit se adauga siropul de menta si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Blatul de bezea racit se „umple” cu bombite de inghetata si se presara cu bilute de ciocolata.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. o combinatie „supera” cum i-ar zice simon!menta…ce splendoare!:)

  2. Super Miha… felicitari… numai minunatii faci…

  3. Ce minunatie! Menta si ciocolata…. E inghetata mea preferata.

  4. sirop de menta de unde ?

  5. Anna, eu am gasit in Kaufland.

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]