Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Mancare de varza – de post

Desi imi place varza o gatesc destul de rar. Astfel ca nici copiilor nu le-am dat. Cat au fost mici m-am temut de balonari si alte chestii bebelusesti 🙂 apoi au refuzat-o cu indarjire. Pentru ei varza e buna numai pentru invelit sarmale. :)) Dar cum de-a lungul anilor am invatat cateva „strategii de pacalit copil mofturos” :)))  am reusit si de data asta cu cateva paste fierte si o bucata de piept de curcan cu multe condimente facuta pe gratar. 😉 Cum mai spuneam candva… scopul scuza mijloacele si sper ca doamna varza nu s-a suparat c-am zis ca-i ceapa. :)))))

Noi astia mai batranii n-am avut nevoie de pacaleli si-am mancat fara carne. :))

mancare de varza

Ingrediente

  • 1 varza medie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare Mancare de varza de post:

Varza se toaca marunt sau se taie fideluta, dupa preferinta. Se presara cu sare si se framanta putin.

Ceapa si ardeiul gras tocate marunt se calesc usor in cateva linguri de ulei. Adaugam rosiile pasate, cu tot cu sucul din conserva, apoi adaugam varza tocata si putina apa. Potrivim gustul de sare si piper, presaram putin cimbru uscat, apoi acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana se inmoaie varza si scade zeama, pana la consistenta dorita. Se pun cativa fulgi de ardei iute, dupa gust.

Se serveste calda.

mancare de varza

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ador modul tau de prezentare)))Reteta este una usoara si gustoasa.Miha sa adaugi si o frunza de dafin)))Te pup

  2. Delicioasa mancarica! Servesc o portie virtual. 🙂

  3. Ce mult imi place varza…

  4. Ce buna trebuie sa fie!!!

  5. Faina mancare de post, eu sunt un mare fan varza, asa ca vin la tine la masa…oricum nu prea am ce manca azi :)) 😀 Te pup

  6. Si mie imi place foarte mult. Prezentarea ta in stil rustic e deosebita, m-a dus cu gandul la bunica mea. Cei care zic ca mancarea noastra traditionala este complet nesanatoasa uita ca in trecut zilele de post erau pastrate cu sfintenie si per ansamblu alimentatia era mult mai sanatoasa.

  7. christyansen says:

    o mancarica f buna bv bv bv bv

Dă-i un răspuns lui Alina Vicu Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]