Retete de prajituri / Torturi

Lady’s Cake

Lady's Cake

Reteta Lady’s Cake, Reteta Tort cu mousse de nuca de cocos, Tort cu bomboane Raffaello

Felie de tort cu mousse de cocos si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blatul alb:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura ulei
  • * 1 lingura amidon
  • * 2 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • * 5 g praf de copt
  • * Pentru blatul maro:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura ulei
  • * 1 lingura amidon
  • * 1 lingura faina
  • * 1 lingura cacao neagra
  • * esenta de rom
  • * 5 g praf de copt
  • * Pentru mousse de cocos:
  • * 2 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 100 g nuca de cocos
  • * 350 ml lapte
  • * 3 linguri amidon
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 5 g gelatina
  • * Pentru crema ganache de ciocolata:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * bomboane Raffaello
  • * 100 g pesmet de biscuit

La multi ani doamnelor! Sa aveti o zi frumoasa, alaturi de cei dragi voua. Acest tort Lady’s Cake este special pentru voi, un tort cu blat pufos, ganache de ciocolata si mosusse de nuca de cocos. Un tort absolut delicios!

Mod de preparare Tort Lady’s Cake:

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, uleiul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Blat maro:

Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.

Mousse de cocos:

Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase. Lasam la racit.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.

Ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.

Pentru decor am facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.

Tort cu bomboane Raffaello

Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila:

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.

Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos 🙂 de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.

Tort cu nuca de cocos si ciocolata

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

47 Comentarii

  1. Chiar ti-a iesit frumos tortul. Sectiunea e tare apetisanta.
    Imi place si cum arata pesmetul, se vede ca e intr-adevar fin.

  2. superb! la multi ani!

  3. Mai omorat, tortul arata absolut minunat si mai sunt si fan nuca de cocos, superb. La multi ani si pt 8 Martie, iti doresc o primavara insorita si cu multe realizari.

  4. arata senzational,de altfel la fel ca toate minunatiile pe care le faci!felicitari pt munca si daruirea de care dai dovada.ai un blog superb si extrem de apetisant:)

  5. Draga Niha , La multi ani! De ziua noastar iti doresc sa ai o zi pe masura sufletului tau. Si acum , daca tot ti-am facut asa o urare frumoasa…dai si tu o felie din tortul ala?

  6. un tort cu adevarat special!!

  7. Iti doresc un 8 martie fericit, la multi ani!

  8. Draga cuscra, iti doresc din inima sa ai un 8 Martie minunata, sa fii fericita si mai ales iubita !
    La multi ani !
    Aaa, astept si eu o feliuta, ies in balcon…
    Pupici !

  9. la multi ani!arata foarte bine tortul!cred ca nu a mai ramas o feliuta si pt mine!?dar nu-i nimic sa sambata il fac si eu:))

  10. La Multi Ani draga mea!! Iti doresc un 8 Marie plin soare si caldura si o primavara minunata!! Te pupic!!

  11. la multi ani si multe torturi superbe ,ca acesta! a mai ramas vreo firimitura si pt. mine?

  12. La multi ani!

    Tortul este minunat! Sa mai spun ca vreau si eu o feliuta?!:)

  13. Un tort special. La multi ani si o primavara frumoasa. Sanda

  14. minunat tort ai facut.si mie imi place cocosul dar cu eu nu-s asa priceputa fac tortulete simple.pupici si La multi ani pentru 8 Martie

  15. fain tort ! felicitari !

  16. Acest tort m-a dat pe spate.Foarte frumos si elegant.Mi-am scos reteta si pe 15 Martie vreau s-o prestez pentru ziua surori mele.Multumesc Miha.

  17. Arata de-a dreptum minunat!

  18. Dac-as putea, as aduna toate bomboanele Rafaello pe o singura felie…pt. mine, hi, hi, hi!
    Nu stiu de care sa ma apuc mai intai: de tort sau de Rafaello?
    A-pe-ti-sant!
    Bravo, Miha!
    Pupici!

  19. Miha,am intimpinat probleme mari la blatul de tort:)…mie una nu mi-a crescut si au ramas foite de blat subtirele ca la dobos.Oare de ce?am adaugat si praf de copt dar n-a mers.Merge cred ca si altfel de bat.Nu?Mersi.

  20. Multumesc mult de urari si aprecieri tuturor! O primavara frumoasa, luminoasa si calda va doresc!

  21. Paradis draga mea, blaturile sunt subtirele, ca si cele de la rulada. Am mai folosit genul asta de blat si la alte torturi si n-au fost probleme. Daca tu vrei sa folosesti alt blat, desigur ca se poate. De ce nu?
    Ma gandesc ca poate a fost prea putina compozitie pentru tava pe care ai folosit-o!? :-s

  22. ti-am descoperit blogul de curand.
    pana acum am facut doar krem a la krem care a iesit f f f bun.
    vreau sa fac acest tortulet zilele astea. spune-mi te rog, pesmetul de biscuit se face, banuiesc, din biscuiti macinati la robot? eu sunt praf in ceea ce inseamna bucataria. si ce biscuiti ai folosit?
    multumesc mult pt informatie!
    o zi frumoasa iti doresc!

  23. A.M multumesc! Ma bucur ca iti place aici la mine. 🙂
    Da, pesmetul de biscuit l-am facut din biscuiti obisnuiti, macinati la robot. Poti folosi orice fel de biscuiti, de care ai sau de care va plac.
    O zi buna iti doresc.

  24. Arata f.bine tortul tau Miha!Ma gandeam sa il fac de Revelion…sau imi poti recomanda tu un tort?ms

  25. Elena, tortul e foarte bun si, zic eu, potrivit pentru o seara festiva.
    Daca vrei ceva racoritor, fara „putina ciocolata” :)) poti incerca Lemon Cake. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/03/lemon-cake.html

  26. Mersi Miha!da cred ca merg tot pe aceasta varianta de tort, ca sa fie pe placul tuturor!

  27. Nu inteleg ceva, la crema decocos , amestec 350 de lapte cu cocos., dar la oua CARE LAPTE MAI PUN? TE ROG AS VREA SA FAC TORTUL SI NU PRICEP.

  28. si cocosul stors can il adaug, cred ca sunt o toanta te rog ajuta-ma

  29. Cristina, in lapte inmoi nuca de cocos. Apoi nuca de cocos o pui la scurs, iar laptele rezultat il folosesti la crema de oua. Poti folosi lapte de cocos cumparat si atunci poti sari peste etapa aceasta.
    Nuca de cocos nu am folosit-o. Daca vrei o poti pune, rau n-are ce sa fie.

  30. AAAAaaaa, am inteles de ce ai folosit nuca de cocos, ms ca mai luminat.

  31. cristina says:

    Scz , dar mai am o intrebare, la crema de cocos ouale le pun intregi sau doar galbenusurile?

  32. Cristina, le-am pus intregi. 😉

  33. cristina says:

    M-am aprovizionat cu de toate iar maine vreau sa il incerc, scz daca te-am inebunit cu intrebarile, ms de raspunsuri. Te pup.

  34. Tin pumnii sa iasa perfect. 😉
    Daca mai ai ceva nelamuriri…cu drag oricand.

  35. cristina says:

    Am pus de dimineata cocosul cu lapte, cat lapte ti-a iesit tie, ca mie mi-a iesit f putin cam 150 ml..crezi ca ajunge?

  36. Cristina, eu am pus cocosul intr-o strecuratoare, l-am lasat sa se scurga bine, apoi l-am presat bine cu o lingura. Nu stiu sa-ti spun exact gramajul, nu m-am mai gandit sa masor dupa aceea. 🙁

  37. cristina says:

    Sa iti spun ce a iesit si ce nu mi-a iesit, am facut un singur pandispan ptr ca eram in criza de timp ( dormea pitica), a iesit super, crema de cocos mi s-a „grisat” la fiert nu stiu dc, am aruncat-o , se simtea efectiv ca grisul cu lapte, crema de ciocolata cu frisca a iesit putin c-am moale dar ok( am folosit ciocolata menaj, nu am fost satisfacuta delok de gust, pina acum foloseam Poiana sau Milka, nu stiu ce mi-a venit sa cumpar menaj)bomboanele de rafaelo au iesit dementiale, in final crema de cocos am inlocuit-o cu o crema alba din ciocolata cu frisca si am mijat-o, dar la gust dinou nu am fost multumita ( era cioco Poiana) avea gust de lapte praf, poate imi spui tu ce cioco folosesti, dar familionul tot a devorat jumatate de tort, chiar daca eu eram nesatisfacut-a de gust.

  38. Cristina, probabil ca ai dat crema in fiert de s-a „grisat”. Cu un mixer vertical/blender ai fi rezolvat problema, nu trebuia sa o arunci.
    Crema de ciocolata a iesit moale din cauza ciocolatei de menaj, nici eu nu ma impac deloc cu ea, nu-mi place.
    Eu folosesc ciocolata amaruie luata de la Carrefour (marca lor, e in ambalaj galben, gramaj 200 g). E tot un fel de ciocolata de menaj, doar ca are procent mare de cacao si este foarte buna la gust. Ciocolata alba folosesc de la Primola.
    Pana la urma, tot raul spre bine. Daca familionul a fost incantat de rezultat, asta e tot ce conteaza.

  39. buna miha acest tort vreau sa-l fac sambata pt duminica de ziua fetitei mele ,vreau sa te intreb cat de usor de taie tortul?biscuitii rasi nu o sa cada sau peste noapte crema alba va absoarbe putin biscuitii ,nu vreau sa ratez mai ales ca o sa vina si cativa invitati ,in rest sunt lamurita cu celelalte mai ales ca am mai facut prajituri de-ale tale si au iesit super…

  40. Buna Cris.

    Tortul se taie foarte usor si frumos, fiind facut cu mousse.

    Primul strat de pesmet de biscuit, va fi oarecum absorbit de crema, adica se lipeste bine de tort. Cel de-al 2-lea strat care-l pui a doua zi e pur de design, s-ar putea sa mai cada din el, dar nu de tot. 🙂

    La multi ani in avans fetitei. Si nepotica mea e nascuta tot pe 13. 😉

    Daca mai ai nelamuriri, sa-mi scrii. Pupici!

  41. am cumparat tot ce imi trebuie dar nu am gasit amidon ce as pute sa pun ca inlocuitor? faina ?

  42. Da, poti folosi faina! 😉

  43. Anonymous says:

    buna,pot adauga in jurul blatului bilute de rafaelo si apoi sa pun crema de cocos!

  44. pentru o tava de 42/29 detasabila,crema de cocos sa iese mai inalta sa o fac dubla sau tripla,am luat lapte de cocos?

  45. Pentru blat cantitatile ar trebui triplate, pentru crema cred ca ar fi ok numai dublate. Dar daca vrei un strat de crema generos tripleaza si pentru crema. 🙂

  46. Mercy pentru receta! Arata perfect! As vrea sa-l pregătesc! Dar îmi spuneti, va rog, ce sa fac cu lingura de ulei din 1 și al 2 blat? Nu se pomenește nimic de ulei în descrierea recetei!

Dă-i un răspuns lui kity Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]