Dulciuri / Inghetata

Inghetata de cafea

Ca imi place cafeaua cred ca stiti deja. Si ca pe timpul verii nu ne lipseste inghetata de la congelator.. :)) De data aceasta una pentru „oameni mari”… cea pentru copii, in curand…

Sa faceti si voi inghetata de cafea, ca e atat de buna… si se face cat se poate de usor… Si cand veti sta relaxati la un film, cu caserola de inghetata pe brate o sa ma pomeniti :))

Inghetata cu cafea naturala

Ingrediente

  • 240 ml cafea preparata (mai concentrata decat o faceti de obicei)
  • 200 g lapte condensat
  • 3 linguri lapte praf
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare Inghetata de cafea:

Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata.

Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam.

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se pune zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa. Turnam frisca batuta peste amestecul cu cafea si omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Se da vasul la congelator pentru vreo 2 ore, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pentru a sparge acele de gheata. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Inghetata cu cafea

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. hai fata! asa rapid????? super!!!!!!!!

  2. Daaa…:))) Vara asta nu m-am mai complicat deloc cu galbenusuri in compozitie, fiert pe baie de aburi…

    Simplu, rapid si bun!

  3. Miha, acum m-a apuc de inghetata. Am cafea, am lapte condensat, am lapte praf, am frisca…..am si chef. Multumesc pentru reteta.

  4. cu drag Ghiocel…

  5. inghetata! cafea! vin acusica, 😀

  6. Te astept! Dai un bip cand ajungi in fata blocului… :)))))

  7. Ce pofta mi-ai facut, mai ales ca am „redescoperit” cafeaua. Arata apetisant:)

  8. Imi place cand e rapida de facut:)O nebunie!Pupici!

  9. De buna nu ma indoiesc ca este… dar ce forma frumoasa i-ai dat! Racoritor

  10. Prea buna, prea delicioasa.Pup!

  11. Delicioasa, ador dulciurile cu cafea iar inghetata asta a ta mi-a facut o mare pofta. Bine ca e o reteta rapida, o aplic neaparat. Superba prezentarea!

  12. Vai Miha, mereu vii cu retete extrem de pofticioase. E superba inghetata asta a ta! Si pozele la fel 😉

  13. Ce bine arata, iar linguritele sunt de vis!

  14. O bunatate de inghetata mai ales ca si mie imi place mult cafeaua.

  15. Imi suna foarte bine 😀 am sa o incerc si eu 🙂

  16. Va multumesc tare mult de aprecieri! :*

  17. Este extrem de buna, am facut-o toata vara si toamna. Si chiar azi ma apuc sa o fac!Mltumesc pt reteta!

Dă-i un răspuns lui Timea Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]