Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Hachis Parmentier

* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1/2 ardei rosu
* sare si piper
* patrunjel verde

* Pentru piure:

* 5 cartofi medii
* 50 g unt
* 100 ml lapte
* 1 ou
* 50 g cascaval
* 50 g telemea
* nucsoara
* cascaval pt presarat deasupra

Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper.

Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat.

Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care adaugam unt, lapte fierbinte, cascavalul si telemeaua rase, oul si nucsoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Turnam piureul obtinut peste stratul de carne,nivelam si acoperim cu un alt strat de cascaval.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se portioneaza si se serveste cald.

Preparat dupa reteta Silviei. 🙂

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Foarte bine arata.O duminica placuta.

  2. Arata tare bine!In ce limba e denumirea?

  3. arata atat de bine.pofta mare mi-ai facut.promit sa incerc reteta si revin cu impresii.pup cu drag

  4. Miha ai un premiu de la mine daca iti face palcere sa-l ridici

    arata suuuper bun si eu am o reteta asemanatore 🙂

  5. C’est un classique toujours très bon à manger avec une salade verte.
    A bientôt.

  6. Arata foarte bine, multumesc pentru reteta.

  7. Multumesc Mirela. 🙂

  8. Claudia, in franceza, dar pentru siguranta o voi intreba pe Silvia. :))

  9. Multumesc draga Sarah.
    E un fel de mancare foarte bun, merita incercat. 😉

  10. Anca, multumesc. Voi trece dupa premii, dar timpul asta…ufff…

  11. Merci Nadji. 🙂

  12. Ionut, si eu multumesc de vizita. 🙂

  13. Multumesc draga Silvia. Pentru reteta in primul rand si mai apoi de aprecieri. 🙂 Pup!

  14. …wau Miha ..acum am vazut reteta ta,ce buna e…si seamana cu ce am facut si eu,eu o stiam de la mama si am facut-o sub forma de tort.
    Imi place asa de mult pe blogul tau ca ai la bunatatiiii..felicitari.

  15. Multumesc Lissa draga.
    Eheheee…tortul tau e tare frumos…mi-a placut tare mult. 🙂

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]