Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi ineluse

Gogosi

Oricand il vei intreba pe Robert, baietelul meu, ce vrea sa pape bunut va raspunde invariabil : GOGOSI! :)) Astazi am incercat un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii 🙂 Gogosi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie si rom
  • un varf de cutit cu sare

Mod de preparare Gogosi ineluse:

Se cerne faina intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Lasam putin pana incepe sa se umfle.

Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar. Se toarna peste faina.

Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit. Se lasa la dospit in jur de 2 ore.

Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul. Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie cercuri, apoi in interior inca un cerculet cu o forma mai mica.

Se lasa pe masa sa mai creasca putin,apoi se coc in uleiul bine incins.

Se tavalesc prin zahar pudra.

Gogosi cu gaura

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Foarte faine-s gogoselele! O s le incerc si eu.

  2. Multumesc Edith! Sunt sigura ca ale tale vor iesi (si mai) delicioase! 🙂 Te pup!

  3. ce bine arata ,merg sa fac si eu si apoi te anunt daca au iesit bune sau nu

  4. Ella,abia astept rezultatul! 😉 Te pup!

  5. Miha gogoselele au iesit bune la gust insa nu a crescut aluatul ,nu stiu de ce…am urmat intru totul reteta …Biei ii plac foarte mult,bate din picior sa-i mai dau…la gust sunt bune insa cum am mai zis nu au crescut;o sa mai fac si in alta zi si poate atunci o sa-mi iasa

  6. Imi pare rau Ella.
    Din pacate nu sunt experta in chestii „aluatoase” :)) si nu-mi dau seama de ce nu ti-a crescut. Poate o fi de vina drojdia.Sau poate faina,care trebuie sa fie tinuta la temperatura camerei,cu catva timp inainte de framantare…
    Pana la urma important e ca au fost bune la gust,nu? :)) Si mai ales ca i-au placut Biei. Pup mancacioasa mica!

  7. le incerc si eu deseara dupa ce o culc pe vasia fetita mea de 11 luni.arata …total……….sper sa imi iasa.

  8. Multumesc Belia!
    Ma bucur ca ti-a placut reteta de gogosi si ca te-ai hotarat sa le faci. Eu zic ca n-are cum sa nu iasa. 😉 Te astept cu impresii. 😉
    Sanatate si pupici la printesa mica.

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]