Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi cu miere si susan

Gogosi cu miere de albine

Aveam in plan sa fac aceasta reteta de gogosi de mai multa vreme, dar am tot amanat. Robert a grabit oarecum luarea acestei decizii :)) cand a simtit intr-o zi venind de la scoala miros de gogosi. Si m-a rugat atat de frumos ca n-am putut sa-i rezist. :))

DSCN8583

Gogosi cu miere de albine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura susan

Mod de preparare Gogosi cu miere si susan:

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar

Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.

Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.

Gogosi pufoase cu miere

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

48 Comentarii

  1. Pai cum sa-i rezisti,cand zambeste asa de frumos.

  2. La asa zambet, cred ca a primit portie dubla !

  3. Cunoastem rugamintile astea la care nu se poate rezista:)Bune gogosi!

  4. Bune de tot!!Ma autoservesc:)Pup!

  5. suuupeerrr redactarea ta miha! m-a incantat! un salut, mihaela!

  6. Ce bine arataaa ! Daca le vede fiica-mea am incurcat-o !

  7. Delicioase! N-am mai facut de foarte mult timp gogosi. La noi pericolul ar fi sa le vada sotul, nu Alex. Alex nu prea pofteste dulciuri, in schimb sotul meu e ceva de speriat. 😀

  8. intru pe blogul tau zilnic si sunt incantata de ceea ce vad !super prezentari iar de retete nu mai zic… sa ai spor in continuare .

  9. te cred ca n-ai putut 🙂 , iar gogoselele ti-au iesit super!!!

  10. Robert iti cam face program … dar merita si el si finitul
    Diana iti/va ureaza duminica cu soare .
    PS Doamne cat e de frumusel , tie-ti seamana .

  11. minunata glazura. o sa fur ideea 🙂

  12. Pot spune ca mi-ai facut o pofta….Reteta ta trebuie probata.

  13. da’dragalas e robert! nu cred ca aveai cum sa-i rezisti!

  14. Nu prea am reusit sa vad gogosile ca ti-am admirat baiatul!… Ce mare s-a facut!!!

  15. Superbe!!! Mi-ai facut o pofta teribila de gogosi!!
    Pup!!

  16. Alintutz frumos stie el cum sa o cumpere pe mami!!pup

  17. Wow! ce bine arata. Tot trag cu ochiul aici pe blog si ma minunez de munca de migala in decorarea dulciurilor pe care le faci. Cum iese bucatile de praji taiate asa perfect? Ma tot intreb.
    Am incercat si eu incepand cu luna noiembrei sa tin un blog culinar si momentan fac retete de dulciuri pentru Craciun asa cum e el sarbatorit in Germania. http://apronon.wordpress.com/ POate ai un pic de timp sa vezi ce indraznesc sa public si ai niste sfaturi pentru o incepatoare? Multumesc anticipat!

  18. cine poate refuza gogosile?am sa incerc si eu glazura cu miere si susan.pupici

  19. Nici nu m-am uitat la gogosi…..La o asa privire esti terminata.

  20. delicioase si frumoase :*

  21. Miha,dar e k aluatul daca i framantat cu mana?N am masina si cat sa stea la dospit daca e k asa?Arata f bine si intentionez sa le fac dupa ce mi instalez noua plita.Mersi,Livia.

  22. Livia, e ok sa framanti si cu mana. Framanti pana obtii un aluat elastic si omogen, care nu se mai lipeste de maini. Apoi acopei cu un prosop si lasi la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

    Zi frumoasa!

  23. Gabi, au fost bune. Nu spun de Robert cat a fost de incantat! ;;)

  24. Dia, multumesc. Asa-i ca are un zambet frumos? ;;)

  25. Oana, chiar tripla as putea spune :)) caci sora-sa nu prea se omoara cu gogosile…

  26. Multumesc Teo!
    Tare sunt smecheri copiii astia ai nostri si stiu cum sa ne indoaie inimile. :))))

  27. Multumesc Licuta!
    Foarte bine ai facut ca nu m-ai asteptat pe mine sa te invit! :)))) Pup!

  28. Multumesc Mihaela! Ma bucur ca ti-a placut!

  29. Multumesc Violeta!
    Si tu ai acasa o iubitoare de gogosi? Atunci…neaparat sa-i faci! :)))

  30. Cristina… hi hi… pai tre sa le mai facem si loc din cand in cand cate ceva bunut. :))

  31. Uta, multumesc frumos!
    Ma bucur tare mult de apecieri si te mai astept!

  32. Ai dreptate Antonina! Pup!

  33. Multumesc Cat! Pupici!

  34. Diana, multumesc frumos draga mea! De buna seama ca mie imi seamana. :))))

    Zi frumoasa si tie! :*

  35. Asa este Bianka. 😉 Multumesc! :*

  36. Brandusa, nu pot decat sa ma bucur, draga mea! Pupici! :*

  37. Haplea, iti doresc spor la treaba. 😉 Si la mancat, evident! :))

  38. Pansy, multumesc! :*

  39. Felis, trece timpul. Parca mai ieri vorbeam pe forum despre scutece si alte minuni. :))

    Pupici de la noi!

  40. Multumesc Laura! Pupici cu lipici!

  41. Asa e Aziz-ule drag! Cred ca si tu stii foarte bine cum este! :)))

    Pup!

  42. Draga mea Ceska, bun venit in blogosfera culinara. Nu stiu ce sfaturi anume sa-ti dau, nu detin niste secrete numai de mine stiute, totul se invata si descopera in timp.
    Daca ai vreo nelamurire, de o mana de ajutor…cu drag o voi face, numai sa-mi spui, aici sau in privat, nu conteaza.

    Pupici si multa bafta!

  43. Pupici Sarah, ma bucur ca ti-a placut!

  44. Multumesc Ghiocel! :*

  45. Multumesc Emily! :*

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]